Friday, September 27, 2024
Home » Γενικό Λογιστήριο: Έρχεται τεχνητή νοημοσύνη και αναβαθμισμένη ιστοσελίδα για τις δημόσιες συμβάσεις 

Γενικό Λογιστήριο: Έρχεται τεχνητή νοημοσύνη και αναβαθμισμένη ιστοσελίδα για τις δημόσιες συμβάσεις 

0 comments

Σε αναβάθμιση τηςιστοσελίδας για τις δημόσιες συμβάσεις, κατά τρόπο που θα δίνει περισσότερα εργαλεία διαφάνεια αλλά και ένα νέο εργαλείο, το οποίο με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, θα απαντά σε ερωτήσεις των προσώπων που ετοιμάζουν έγγραφα διαγωνισμών του κράτους , προχωρά το Γενικό Λογιστήριο του κράτους, όπως δήλωσε ο Γενικός Λογιστής της Δημοκρατίας, Ανδρέας Αντωνιάδης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ελέγχου, στο πλαίσιο της εξέτασης της Δημοσιονομικής Έκθεσης για το 2023, ο κ. Αντωνιάδης, είπε ακόμη ότι σε 15 μέρες θα παρουσιαστεί ένα νέο εργαλείο, το οποίο με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, θα απαντά σε ερωτήσεις των προσώπων που ετοιμάζουν έγγραφα διαγωνισμών του κράτους. Τo Γενικό Λογιστήριο είναι η αρμόδια Αρχή στα θέματα δημοσίων συμβάσεων.

«Θα κάνουμε καινούργια σελίδα με ένα εργαλείο με στατιστικά στοιχεία, το οποίο θα βοηθά τον καθένα να κάνει αναλύσεις, Για τις συμβάσεις θα μπορεί να δει ένας, για παράδειγμα, ποιος εργολάβος πήρε τα περισσότερα έργα. Αυτό θα αφορά οτιδήποτε, θα είναι όλα τα στοιχεία πάνω», είπε ο κ. Αντωνιάδης, για να σημειώσει ωστόσο ότι αυτό θα γίνει φτάνει να ενημερώνεται το σύστημα, κάτι που προνοείται από το νόμο.

Είπε ακόμη ότι στα έργα περιλαμβάνονται επίσης θέματα επαγγελματισμού και εκπαίδευσης, καθώς και σύστημα που θα αναβαθμιστεί με σύστημα που θα καλύπτει τη διαδικασία από τη σύλληψη μιας ανάγκης μέχρι και την υλοποίηση του έργου.

ΚΥΠΕ

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More