Wednesday, October 9, 2024
Home » Γαλλία: Τρομάζει το έλλειμμα και καταφεύγουν σε φορολόγηση πλούτου

Γαλλία: Τρομάζει το έλλειμμα και καταφεύγουν σε φορολόγηση πλούτου

0 comments

«Ένα από τα μεγαλύτερα δημοσιονομικά ελλείμματα της ιστορίας της» έχει η Γαλλία και η κατάσταση «είναι σοβαρή», δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομίας Αντουάν Αρμάν στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter.

Ήδη έχει κινηθεί κατά της Γαλλίας διαδικασία για υπερβολικό δημοσιονομικό έλλειμμα από τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Les Echos, το υπουργείο Οικονομίας αναμένει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα φθάσει το 6% το 2024, πολύ περισσότερο του 5,1% σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο αύξησης της φορολογικής επιβάρυνσης για ορισμένες μεγάλες επιχειρήσεις, τις οποίες ο Πατρίκ Μαρτέν, επικεφαλής της συνδικάτου των εργοδοτών Medef, δήλωσε «έτοιμος να συζητήσει» υπό όρους, ο υπουργός Οικονομίας απάντησε: «Θα συνεργασθούμε μαζί του, με το σύνολο των επιχειρήσεων κάθε μεγέθους, με τους κοινωνικούς εταίρους, φυσικά. Ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους πρέπει να επαναληφθεί».

«Θα εργασθούμε ανάλογα με την σοβαρότητα της κατάστασης. (…) Η δουλειά μου είναι να διασφαλίσω ότι οι ενδεχόμενες φορολογικές αυξήσεις που θα επιβληθούν δεν θα εμποδίσουν την οικονομική μας ανάπτυξη, δεν θα εμποδίσουν την δημιουργία θέσεων εργασίας», είπε.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μισέλ Μπαρνιέ αναφέρθηκε την Κυριακή στην πιθανότητα στοχευμένης φορολόγησης των πλουσιότερων ή των μεγάλων επιχειρήσεων για την ανάταξη της δημοσιονομική κατάστασηςτης χώρας, που απειλείται από νέα παρεκτροπή του ελλείμματος αυτόν τον χρόνο, έπειτα από την πρώτη παρεκτροπή του 2023.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More