Home » ΒΙΝΤΕΟ / Απτόητοι οι καταναλωτές παρά την ακρίβεια: «Με τη γαλοπούλα του, με το αρνάκι του… Έφερα από την Αγγλία leg of lamb»

ΒΙΝΤΕΟ / Απτόητοι οι καταναλωτές παρά την ακρίβεια: «Με τη γαλοπούλα του, με το αρνάκι του… Έφερα από την Αγγλία leg of lamb»

0 comment

ΒΙΝΤΕΟ / Απτόητοι οι καταναλωτές παρά την ακρίβεια: «Με τη γαλοπούλα του, με το αρνάκι του… Έφερα από την Αγγλία leg of lamb»

Πιο βαθιά το χέρι στις τσέπες καλούνται να βάλουν οι καταναλωτές για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων. Αυξήσεις «φωτιά» στις τιμές νωπών κρεάτων και εδεσμάτων, καταγράφει η Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή στο εποχιακό Παρατηρητήριο Τιμών οι οποίες στην περίπτωση των αμνοεριφίων φτάνουν το 17%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με τις μέσες τιμές τους να κυμαίνονται από 10 ευρώ και 77 σεντ μέχρι 12 ευρώ και 30 σεντ το κιλό.

Αυξήσεις «φωτιά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκινεί ο πατέρας του μικρού Λούκα που παλεύει για 3η…

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας φέρεται να επιτέθηκε σε ανήλικη – Διατάχθηκε…

Επεισοδιακή καταδίωξη με ρίψη πυροβολισμών – Συνελήφθη 32χρονος

ΠαρατηρητήριοΤιμώνΧριστουγέννων

Αμνοερίφια(μικρά) κομμάτιαντόπια/ εισαγόμενα(kg):

> Αυξήσεις: 12% – 17%

> Μέσες τιμές: €10.77 – €12.30

Αυξήσεις καταγράφουν παράλληλα οι μέσες τιμές του χοιρινού και μοσχαρίσιου κρέατος, όπως και των χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων. Σύμφωνα με την Υπηρεσία, μέχρι και 8% ακριβότερα είναι φέτος τα συσκευασμένα μελομακάρονα, ενώ κατά 5,65% υψηλότερες είναι οι μέσες τιμές των μελομακάρονων που είναι επικαλυμμένα με σοκολάτα αγγίζοντας τα 13 ευρώ και 78 σεντ το κιλό.

Συσκευασμέναμελομακάρονα500g:

> Αύξηση: 8.20%

> Μέση τιμή: €5.92/ kg

Μελομακάροναεπικαλυμμέναμεσοκολάτα:

> Αύξηση: 5.65%

> Μέση τιμή: €13.78/ kg

Μειώσεις εντοπίζονται από την άλλη στις τιμές των λαχανικών.

«Δηλαδή στο 11% περίπου η τιμή στις πατάτες η μείωση, 4% στα χόρτα δέσμης, 8,73% στις ντομάτες, στα αγγουράκια φαίνεται να υπάρχει μια αύξηση έναντι του προηγούμενου χρόνου», δήλωσε στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ η Προϊστάμενη του Κλάδου Ανταγωνισμού Υπηρεσίας Καταναλωτή, Αλίκη Ιορδάνους.

Μπορεί το γιορτινό τραπέζι να εκτιμάται ότι φέτος θα είναι ακριβότερο ωστόσο πολλοί καταναλωτές δεν θα είναι συγκρατημένοι στις επιλογές τους.

Δηλώσεις κόσμου στην κάμερα του OMEGA:

«Το τραπέζι μας θα περιλαμβάνει αρνί σούβλα θα περιλαμβάνει γαλοπούλα και γέμιση της γαλοπούλας και διάφορα άλλα».

«Με τη γαλοπούλα του με το αρνάκι του με το βοδινό του το φιλέτο να το κάμω με το προσούτο είναι όλα χριστουγεννιάτικα, έφερα από την Αγγλία leg of lamb, θα το παραγεμίσω με μαϊντανό με λεμονιού τυλίγεις το με τον σπάγκο χωρίς κόκκαλο ωραιότατο».

«Είναι ανταγωνισμός είναι ο τρόπος που δουλεύει ο καθένας, υπάρχουν αρκετά προϊόντα ό,τι θέλουμε να βρούμε αλλά μένουμε την τελευταία στιγμή και βλέπετε συνωστισμό».

«Πιστοποιείται ότι τα αρνιά ήρθαν από την Ελλάδα είναι γέννημα Ελλάδας».

Επιθεώρηση σε υπεραγορές της πρωτεύουσας πραγματοποίησαν το πρωί οι Υπουργοί Υγείας και Γεωργίας, για να διαπιστώσουν την επάρκεια και ποιότητα των προσφερόμενων προϊόντων.

«Το κοινό μας πρέπει να νιώθει μεγάλη ασφάλεια. Στην Κύπρο ο έλεγχος είναι αυστηρός είναι συστηματικός είναι πολύ υψηλού επιστημονικού επιπέδου», δήλωσε η Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τη ροή των προϊόντων και είμαστε βέβαιοι ότι θα ικανοποιηθούν όλες οι ανάγκες των καταναλωτών», είπε από πλευράς του ο Υπουργός Γεωργίας, Πέτρος Ξενοφώντος.

Μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου αναμένεται να γίνουν πάνω από 500 έλεγχοι σε χώρους εισαγωγής, παρασκευής και πώλησης προϊόντων.

Δείτε το ρεπορτάζ της Ραφαέλλας Σταυρινού:

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More