Friday, September 20, 2024
Home » Βαριές αμερικανικές κυρώσεις σε εταιρείες που «γεννήθηκαν» στην Κύπρο – Τα ονόματα που μπήκαν στο στόχαστρο

Βαριές αμερικανικές κυρώσεις σε εταιρείες που «γεννήθηκαν» στην Κύπρο – Τα ονόματα που μπήκαν στο στόχαστρο

0 comments

Βαριές αμερικανικές κυρώσεις σε εταιρείες που «γεννήθηκαν» στην Κύπρο – Τα ονόματα που μπήκαν στο στόχαστρο

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε κυρώσεις (δέσμευση περιουσιακών στοιχείων) εις βάρος του Jonathan Dilian, της Intellexa και όλων των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών παραγωγής και πώλησης λογισμικού παρακολούθησης.

Το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών έλαβε αυστηρά οικονομικά μέτρα κατά του ιδρυτή της Intellexa, Ταλ Ντίλιαν, της Αλεξάνδρας Χάμου, της ελληνικής Intellexa και άλλων τεσσάρων νομικών προσώπων με αφορμή το σκάνδαλο του Predator.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναντήσεις με ηγέτες-κοινωνία των πολιτών θα έχει η Ολγκίν στην…

Αντιδράσεις για πλαφόν στη τιμή του εμφιαλωμένου νερού – Οι…

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση ο παππούς – Ξέσπασε σε κλάματα…

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι η εταιρεία ανέπτυξε και πούλησε τεχνολογία spyware που παγίδευσε Αμερικανούς πολίτες, αλλά και εξήγαγε το Predator προς αυταρχικά καθεστώτα στον πλανήτη.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Τα επτά φυσικά και νομικά πρόσωπα στα οποία επιβάλλονται κυρώσεις είναι:

Τάλ Τζόναθαν Ντίλιαν: Ιδρυτής της Intellexa Consortium και αρχιτέκτονα πίσω από αυτά τα spyware. Το κονσόρτιουμ αποτελείται από ένα σύνθετο δίκτυο εταιρειών που ελέγχονται είτε πλήρως είτε μερικώς από τον Ταλ Ντίλιαν, ακόμη και μέσω της Αλεξάνδρα Χαμού.

Σάρα Αλεξάνδρα Χαμού: Στέλεχος και ειδική στις offshore που προσέφερε υπηρεσίες στην Intellexa Consortium, ανάμεσά τους η ενοικίαση γραφείων στην Ελλάδα για λογαριασμό της Intellexa S.A.. Η Χαμού έχει κεντρικό ρόλο σε Intellexa S.A., Intellexa Limited και Thalestris Limited.

Intellexa S.A: Εταιρεία με βάση την Ελλάδα εντός της Intellexa Consortium για την ανάπτυξη spyware που έχει εξάγει το κακόβουλο λογισμικό σε αυταρχικά καθεστώτα.

Intellexa Limited: Εταιρεία με βάση την Ιρλανδία εντός της Intellexa Consortium που λειτουργεί ως μεταπωλητής τεχνολογίας και κατέχει περιουσιακά στοιχεία για λογαριασμό του κονσόρτιουμ.

Cytrox AD: Εταιρεία με βάση τη Βόρεια Μακεδονία εντός της Intellexa Consortium που λειτουργεί ως ο κατασκευαστής του Predator.

Cytrox Holdings Zartkoruen Mukodo Reszvenytarsasag (Cytrox Holdings ZRT): Εταιρεία με βάση την Ουγγαρία εντός της Intellexa Consortium που κατασκεύαζε το Predator προτού η παραγωγή μεταφερθεί στην Cytrox AD.

Thalestris Limited: Εταιρεία με βάση την Ιρλανδία εντός της Intellexa Consortium που έχει τα δικαιώματα διανομής του Predator και λειτουργεί ως εταιρεία holding για την Intellexa Consortium.

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More