Friday, September 20, 2024
Home » Αύξηση δείκτη βιομηχανικής παραγωγής 5,4% τον Οκτώβριο

Αύξηση δείκτη βιομηχανικής παραγωγής 5,4% τον Οκτώβριο

0 comments

Αύξηση δείκτη βιομηχανικής παραγωγής 5,4% τον Οκτώβριο

Ετήσια αύξηση 5,4% σημείωσε τον Οκτώβριο ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής, που έφθασε στις 138,6 μονάδες (βάση 2015=100), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία την Πέμπτη.

Στον τομέα της μεταποίησης παρατηρήθηκε αύξηση της τάξης του 4,6%, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2022, ενώ αύξηση καταγράφηκε επίσης στους τομείς της παροχής νερού και ανάκτησης υλικών (24,7%), των μεταλλείων και λατομείων (14,2%) και της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος (3,6%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βελτιώθηκε το Νοέμβριο το οικονομικό κλίμα στην Κύπρο, σύμφωνα με…

Πέραν των 350 συνέδρων σε συνέδριο για την αγροτική ανάπτυξη

Στα 53.554 άτομα η απασχόληση στην Κυβέρνηση τον Οκτώβριο, αύξηση…

Στον μεταποιητικό τομέα, οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2022 παρουσιάστηκαν στην κατασκευή ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (αύξηση 66,5%), στην παραγωγή προϊόντων διύλισης πετρελαίου, χημικών ουσιών και προϊόντων και φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων ( αύξηση 17,2%), στην παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών υλών, ειδών ένδυσης και δερμάτινων ειδών (αύξηση 12%), στην κατασκευή μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού, μηχανοκίνητων οχημάτων και λοιπού εξοπλισμού μεταφορών (+10,9%) και στην κατασκευή χαρτιού και προϊόντων από χαρτί και εκτυπώσεις (+10,5%).

Οι μόνες δραστηριότητες στις οποίες παρατηρήθηκαν αρνητικές μεταβολές ήταν αυτές της κατασκευής άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων (μείωση 6,7%), κατασκευής επίπλων και επισκευής/εγκατάστασης μηχανημάτων και εξοπλισμού (-5,1%) και κατασκευής προϊόντων από ελαστικό και πλαστικές ύλες (-1,4%).

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου–Οκτωβρίου 2023, ο δείκτης παρουσίασε αύξηση 2,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Συγκρίνοντας τους ρυθμούς μεταβολής για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2023 με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, οι σημαντικότερες αυξήσεις παρατηρούνται στην κατασκευή ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (αύξηση 28,1%), στην κατασκευή μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού, μηχανοκίνητων οχημάτων και λοιπού εξοπλισμού μεταφορών (αύξηση 12,2%), στην παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών υλών, ειδών ένδυσης και δερμάτινων ειδών (αύξηση 9,9%), στην παραγωγή βασικών μετάλλων και κατασκευή μεταλλικών προϊόντων (+9,3%), στην ανάκτηση υλικών (+8,2%) και στα μεταλλεία και λατομεία (+7,4%).

Οι μόνες δραστηριότητες στις οποίες παρατηρούνται μειώσεις στην παραγωγή συγκριτικά με την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2022 ήταν αυτές της κατασκευής επίπλων και επισκευής/εγκατάστασης μηχανημάτων και εξοπλισμού (μείωση 8,2%), της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος (-2,2%) και της κατασκευής προϊόντων από ελαστικό και πλαστικές ύλες (-0,7%).

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More