Thursday, May 1, 2025
Home » Αυτοκινητοβιομηχανία επενδύσει $13,8 δισ. σε ανθρωποειδή ρομπότ

Αυτοκινητοβιομηχανία επενδύσει $13,8 δισ. σε ανθρωποειδή ρομπότ

0 comments

Μεγάλες επενδύσεις που θα μπορούσαν να ανέλθουν στα 100 δισεκατομμύρια γιουάν (13,80 δισεκατομμύρια δολάρια), εξετάζει η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Xpeng, η οποία βλέπει τα ανθρωποειδή ρομπότ ως μακροπρόθεσμο έργο, δήλωσε τη Δευτέρα ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, σύμφωνα με τα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης της Κίνας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος He Xiaopeng δήλωσε, στο περιθώριο της ετήσιας κοινοβουλευτικής συνόδου, ότι ενώ οι τρέχουσες επενδύσεις της εταιρείας θα μπορούσαν να θεωρηθούν συντηρητικές, δεδομένου ότι βρίσκεται στα αρχικά στάδια εισόδου στον τομέα, η Xpeng είναι έτοιμη να επενδύσει πολύ περισσότερα, σύμφωνα με την Securities Times.

«Η Xpeng εργάζεται στον κλάδο των ανθρωποειδών ρομπότ εδώ και πέντε χρόνια, μπορεί να συνεχίσει να είναι στον τομέα για άλλα 20 χρόνια,να επενδύσει επιπλέον 50 δισεκατομμύρια γιουάν και ακόμη και 100 δισεκατομμύρια γιουάν», είπε, χωρίς να αποκαλύψει την τρέχουσα επένδυση της εταιρείας.

Ο κατασκευαστής EV με έδρα την Guangzhou εισήλθε στον κλάδο των ανθρωποειδών ρομπότ το 2020 και παρουσίασε τον Νοέμβριο το ανθρωποειδές Iron για να ανταγωνιστεί την Tesla Bot.

Η Xpeng συγκαταλέγεται μεταξύ ενός αυξανόμενου αριθμού αυτοκινητοβιομηχανιών που επικεντρώνονται στα ανθρωποειδή, τα οποία οι φορείς χάραξης πολιτικής της Κίνας έχουν επισημάνει ως έναν τομέα τον οποίο θέλουν να δουν να αναπτύσσεται.

Η Leapmotor, η οποία υποστηρίζεται από τη Stellantis, έχει δημιουργήσει μια ομάδα ρομπότ, η οποία βρίσκεται επί του παρόντος στο στάδιο της προ-έρευνας, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος Zhu Jiangming.

Τα προϊόντα στοχεύουν στην υιοθέτηση τους από βιομηχανίες, όπως οι εργοστασιακές συναρμολογήσεις της Leapmotor, όπου τα ρομπότ μπορούν να αντικαταστήσουν τον άνθρωπο για να βελτιώσουν την αποδοτικότητα της εργασίας.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα μπορούσαν να επενδύσουν 1-2 δισεκατομμύρια γιουάν ετησίως σε εφαρμόσιμα σενάρια για την ανάπτυξη ανθρωποειδών, δήλωσε ο He Xiaopeng, σύμφωνα με δημοσίευμα της Economic View την Τρίτη.

ΚΥΠΕ

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

-
00:00
00:00
    -
    00:00
    00:00