Tuesday, September 17, 2024
Home » Αυξημένο ενδιαφέρον για τη χρηματοδότηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας – Καθοριστικές οι επόμενες μέρες για την εισαγωγή ΦΑ στην Κύπρο

Αυξημένο ενδιαφέρον για τη χρηματοδότηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας – Καθοριστικές οι επόμενες μέρες για την εισαγωγή ΦΑ στην Κύπρο

0 comments

Αυξημένο ενδιαφέρον για τη χρηματοδότηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας – Καθοριστικές οι επόμενες μέρες για την εισαγωγή ΦΑ στην Κύπρο

Του Παύλου Πήττα

Ανοιχτό αφήνει ο Yπουργός Ενέργειας το ενδεχόμενο εξασφάλισης χρηματοδότησης για την ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Είναι κάτι που επιθυμεί η ΚΔ αλλά δεν είναι αρμοδιότητά της να το ζητήσει, καθώς δεν αποτελεί τον Φορέα Υλοποίησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχόλιο Παρούτη: Από την προεκλογική υπεροχή σε μετεκλογική πτώση η…

Επανεξέταση καθεστώτος περιοχών Συρίας για επιστροφές ζήτησε ο ΥΠΕΣ στις…

Στιούαρτ: «Η φύση των στρατιωτικών παραβιάσεων έχει γίνει πιο εξελιγμένη…

«Υπάρχει μια τέτοια περίπτωση και θα θέλαμε πολύ σαν Δημοκρατία να δούμε την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να δανειοδοτεί κάποιο από τους συγκεκριμένους επενδυτές που θα μπουν στο Great Sea Interconnector Ltd», δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας.

Αυξημένο είναι πάντως το ενδιαφέρον χρηματοδότησης του Great Sea Interconnector, τόσο από επενδυτικά ταμεία του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν 3-4 ταμεία τα οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μέχρι σήμερα, ένα εκ των οποίων είναι και το ταμείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Δεν μπορώ να πω ότι κλείδωσε, αλλά ευρίσκεται προς την κατεύθυνση της συνεργασίας της ΚΔ και κατ` επέκταση με τους άλλους ενδιαφερόμενους που ενδιαφέρονται για το έργο», πρόσθεσε.

Εν αναμονή εξελίξεων

Καθοριστικές είναι, στο μεταξύ, οι επόμενες μέρες σ` ό,τι αφορά το ζήτημα του τερματικού στο Βασιλικό, μέσω του οποίου θα επιταχυνθεί η εισαγωγή φυσικού αερίου στην Κύπρο.

Στόχος της ΚΔ να προχωρήσει το έργο από την κοινοπραξία κινεζικών συμφερόντων, η οποία έχει αναλάβει την υλοποίησή του, με τη Λευκωσία να βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαβουλεύσεις με το Πεκίνο.

«Μιλούμε σε πολιτικό επίπεδο αυτή τη στιγμή. Υπάρχει ένα κανάλι επικοινωνίας και ευελπιστώ ότι τις επόμενες μέρες θα ενισχυθεί αυτή η επικοινωνία ώστε να μπορέσουμε να καταλάβουμε και να καταλήξουμε σε κάτι που είναι αρεστό και για τα δύο μέρη», λέει ο Υπουργός Ενέργειας.

Σημειώνοντας ότι πιθανή αποτυχία ενός έργου που επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More