Wednesday, October 9, 2024
Home » Αυξημένη ζήτηση στη Λάρνακα λόγω Λίβανου: «Υπάρχουν μέρες που είναι δύσκολο να βρεις δωμάτιο»

Αυξημένη ζήτηση στη Λάρνακα λόγω Λίβανου: «Υπάρχουν μέρες που είναι δύσκολο να βρεις δωμάτιο»

0 comments

Μια βόλτα στις Φοινικούδες ή σε άλλες παραλίες της Λάρνακας είναι αρκετή για ν’ αντιληφθεί κάποιος πως η κίνηση είναι αυξημένη, σε σχέση με αντίστοιχες περιόδους άλλων χρόνων, με κάποιες μέρες να θυμίζουν καλοκαίρι. Ειδικά τα τελευταία εικοσιτετράωρα είναι αισθητή η αύξηση επισκεπτών, με τα ξενοδοχεία της πόλης, αλλά και των τουριστικών περιοχών να καταγράφουν ψηλές πληρότητες. Αυτό οφείλεται στην κλιμάκωση των επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο και τις πτήσεις απομάκρυνσης υπηκόων ξένων χωρών.

Η κατάσταση, όπως εξήγησε στο philenews o πρόεδρος ΠΑΣΥΞΕ Λάρνακας Μάριος Πολυβίου, είναι ρευστή με τα ξενοδοχεία να καταγράφουν ψηλές πληρότητες για την εποχή. «Υπάρχει μεγάλη ζήτηση αναλόγως των πτήσεων που πραγματοποιούνται από τον Λίβανο. Είναι κυρίως από λιβανέζους αλλά και υπηκόους τρίτων χωρών. Κάποιοι από αυτούς διαμένουν στην Κύπρο για ένα χρονικό διάστημα και κάποιοι τη χρησιμοποιούν ως σταθμό για να πάνε στις χώρες τους. Είναι όμως σε ψηλά επίπεδα για την εποχή η ζήτηση. Υπάρχουν μέρες που είναι δύσκολο να βρεις δωμάτιο στη Λάρνακα, αλλά αυτό αλλάζει καθημερινά. Δηλαδή μια μέρα μπορεί να πούμε πως τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα και τις επόμενες επειδή αναχωρούν μαζικά για τις χώρες τους υπάρχει διαθεσιμότητα. Η ζήτηση ξεκινά από πεντάστερα και τετράστερα ξενοδοχεία και μετά προχωρούν σε άλλες επιλογές».

Οι πληρότητες των ξενοδοχείων στη Λάρνακα αυξήθηκαν και λόγω του ότι διαμένουν σε αυτά αρκετές αποστολές που έρχονται από το εξωτερικό και θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που χρειαστούν μαζικές εκκενώσεις. Παράλληλα σε αυξημένα επίπεδα, σε σχέση με πέρσι κινούνται και οι κρατήσεις τουριστών αυτή την περίοδο με τους ξενοδόχους να ανησυχούν πως θα υπάρξουν ακυρώσεις σε περίπτωση ευρείας κλιμάκωσης του πολέμου. «Είναι μια ρευστή κατάσταση και είναι δεδομένο πως σε περίπτωση κλιμάκωσης θα υπάρξουν ακυρώσεις από τους τουρίστες που είχαν διευθετήσει διακοπές», υπέδειξε ο κ. Πολυβίου.

Εν τω μεταξύ κάποια ξενοδοχεία της Λάρνακας που επρόκειτο να κλείσουν αρχές του επόμενου μήνα, ενδεχομένως να μείνουν ανοικτά, σύμφωνα με τον κ. Πολυβίου, εάν συνεχιστεί η μεγάλη ζήτηση.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More