Friday, September 20, 2024
Home » Αυξημένες οι πιθανότητες για ύφεση

Αυξημένες οι πιθανότητες για ύφεση

0 comments

Ο επικεφαλής της JPMorgan Chase Τζέιμι Ντάιμον πιστεύει ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να οδεύουν προς ύφεση οι ΗΠΑ. Μιλώντας στο συνέδριο JPMorgan High Yield and Leveraged Finance στο Μαϊάμι, ο επικεφαλής της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας είπε ότι οι αγορές πιθανώς να μην τιμολογούν όσο θα έπρεπε την πιθανότητα τα επιτόκια να παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. «Η αγορά τιμολογεί μια ήπια προσγείωση. Αυτό μπορεί κάλλιστα να συμβεί. Αλλά οι πιθανότητες, σύμφωνα με την αγορά, είναι 70% έως 80%. Εγώ βλέπω τις μισές από αυτές, αυτό είναι όλο», είπε.

Η ζήτηση LNG θα αυξηθεί κατά 50%

Η κατανάλωση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) αναμένεται να αυξηθεί κατά 50% την επόμενη δεκαετία, αναφέρει η Woodside Energy Group, ο κορυφαίος εξαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου της Αυστραλίας. Η εταιρεία βλέπει σημάδια αυτής της αύξησης της ζήτησης στην Ασία. Αυτό το διάστημα οι ενεργειακές εταιρείες και οι περιβαλλοντολόγοι συζητούν τον ρόλο του φυσικού αερίου στη μετάβαση του πλανήτη σε καθαρότερα καύσιμα.

Κέρδη – ρεκόρ

για τις πετρελαϊκές

Τα κέρδη για τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές των ΗΠΑ σχεδόν τριπλασιάστηκαν υπό τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, παρότι ο κλάδος επικρίνει τις πολιτικές της κυβέρνησής του και προειδοποιεί ότι μια δεύτερη θητεία θα ήταν αρνητική για τον κλάδο. Οι κορυφαίες 10 εισηγμένες τέτοιες εταιρείες που θα ολοκληρώσουν την ανακοίνωση των κερδών τους για το 2023 αυτή την εβδομάδα, εκτιμάται ότι έχουν κέρδη 313 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα πρώτα τρία χρόνια της διακυβέρνησης Μπάιντεν, από 112 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο υπό τον Ντόναλντ Τραμπ όπως γράφουν οι «Financial Times».

Ανοδικά το Brent

λόγω επιθέσεων

Ανοδικά κινήθηκαν στις διεθνείς αγορές οι τιμές του πετρελαίου λόγω ανησυχιών για την προσφορά εν μέσω επιθέσεων στη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent αυξήθηκαν κατά 0,06% στα 82,90 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές του αμερικανικού αργού διαμορφώθηκαν στα 77,65 δολάρια το βαρέλι. Οι επιθέσεις από τους Χούθι έχουν αυξήσει τους ναύλους και τους χρόνους αποστολής των εμπορευμάτων και πετρελαίου.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More