Friday, September 20, 2024
Home » Αυξήσεις στο ρεύμα: ΑΗΚ και ΡΑΕΚ αναμένουν η μια την άλλη να λάβει τελικές αποφάσεις

Αυξήσεις στο ρεύμα: ΑΗΚ και ΡΑΕΚ αναμένουν η μια την άλλη να λάβει τελικές αποφάσεις

0 comments

Αυξήσεις στο ρεύμα: ΑΗΚ και ΡΑΕΚ αναμένουν η μια την άλλη να λάβει τελικές αποφάσεις

Μελέτες, ενημερώσεις, συσκέψεις επί συσκέψεων και οι καταναλωτές στο περίμενε.

Νέα πίστωση χρόνου ζητά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ αναφορικά με τις αυξήσεις της τάξης 6% που ζητά να επιβάλει στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω των αυξημένων εξόδων της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ώρες αγωνίας – Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Τατάρ: Τουρκία και κατεχόμενα είναι αδιαίρετα σαν «το νύχι και…

Κόρη της προπονήτριας, Βάσως Ξιούρου, η άτυχη Ριάνα που έφυγε…

«Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ βρίσκεται σε συνεννόηση με την ΡΑΕΚ. Γίνεται η κατάλληλη ενημέρωση και μελέτη και ζητούν πίστωση χρόνου για να αποφασίσουν πως θα προχωρήσουν», ανέφερε αρμόδια πηγή στο OMEGA.

Από την μια η ΑΗΚ ρίχνει το μπαλάκι στη ΡΑΕΚ η οποία και είναι υπεύθυνη να αποφασίσει αν θα επιβάλει αυτές τις αυξήσεις για να είναι βιώσιμος ο οργανισμός και να προχωρεί σε αναπτυξιακά έργα και από την άλλη η ΡΑΕΚ ρίχνει πίσω το μπαλάκι στην ΑΗΚ η οποία δεν έλαβε τελική απόφαση για το εάν θέλει ή όχι να επιβάλει αυτές τις αυξήσεις.

«Η Αρχή βρίσκεται στο τελικό στάδιο της λήψης της σχετικής απόφασης. Οι αναμενόμενες αυξήσεις στις βασικές διατιμήσεις είναι αρκετά μειωμένες σε σύγκριση με αυτές που ζητήθηκαν για το 2023, αναφέρει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου.

«Ο προϋπολογισμός είναι μια πρόβλεψη η οποία μπορεί κάποιες συνθήκες να ανατρέψουν τους προϋπολογισμούς, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση μια ρυθμιζόμενη υπηρεσία θα πάει στη ΡΑΕΚ για να ζητήσει τα επιπρόσθετα έξοδα διότι ο προϋπολογισμός έπεσε κάπως έξω», δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου.

Την ίδια ώρα η ΑΗΚ κάνει σκέψεις για αποχώρηση από την Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου, όπου κατέχει το 30%, με πρώτιστο στόχο να της επιστραφούν πόροι, για να μπορεί μεταξύ άλλων να αναβαθμίσει τον σταθμό στη Δεκέλεια.

«Για να γίνει αυτό πέραν του ότι το κράτος θα πρέπει να το αποφασίσει (τα δύο υπουργεία) θα πρέπει να παρθεί και το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου.

Παράλληλα η ΡΑΕΚ σε απαντητική της επιστολή προς τη Βουλή, τάχθηκε υπέρ της φορολόγησης οποιωνδήποτε απροσδόκητων κερδών εταιρειών ηλεκτρισμού τα οποία δεν επαναπενδύονται σε δραστηριότητες ενεργειακής μετάβασης.

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More