Monday, September 16, 2024
Home » Αυξήσεις μισθών από τον Αύγουστο στις οικοδομές – Τα ποσά

Αυξήσεις μισθών από τον Αύγουστο στις οικοδομές – Τα ποσά

0 comments

Αίσιο τέλος, που διασφαλίζει μεταξύ άλλων την εργατική ειρήνη στην οικοδομική βιομηχανία μέχρι το τέλος του 2027, είχε η παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Παναγιώτου στη διαφορά που προέκυψε για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στον κλάδο.

Τελικώς, η πρόταση του υπουργού για ανανέωση της σύμβασηςέπεισε και τις δύο πλευρές, οι οποίες την έκαναν δεκτή, με τελευταία την εργοδοτική πλευρά μόλις χθες, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για υπογραφή αύριο της συμφωνίας που καλύπτει γύρω στους 40 χιλιάδες εργαζόμενους.

Την πρόταση είχαν πρώτα αποδεχτεί οι συντεχνίες οικοδόμων της ΠΕΟ, της ΣΕΚ και της ΔΕΟΚ -από την περασμένη εβδομάδα -και εκκρεμούσε η απάντηση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣΕΟΚ), καθώς μεταξύ μελών της υπήρχαν κάποιες επιφυλάξεις.

Χθες, η ΟΣΕΟΚ γνωστοποίησε πως μέσα στο πλαίσιο της προσπάθειας για περιφρούρηση της εργατικής ειρήνης και αναγνωρίζοντας την πολύ σημαντική συνεισφορά των εργαζομένων στον κλάδο, αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλεται για προσέλκυση νέων «αποφάσισε όπως αποδεχτεί τη Μεσολαβητική Πρόταση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννη Παναγιώτου, παρά τη σημαντική αύξηση στο εργατικό κόστος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ INCYPRUSPROPERTY.COM

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More