Home » Αυξήσεις για το επίδομα τέκνου – Πότε καταβάλλεται και ποια άλλα επιδόματα θα δοθούν

Αυξήσεις για το επίδομα τέκνου – Πότε καταβάλλεται και ποια άλλα επιδόματα θα δοθούν

0 comment

Αυξήσεις για το επίδομα τέκνου – Πότε καταβάλλεται και ποια άλλα επιδόματα θα δοθούν

Μικρές ανάσες αναμένονται τέλος του μήνα για νοικοκυριά με ένα και δύο παιδιά, που λαμβάνουν το επίδομα τέκνου σε ετήσια βάση, καθώς αυτό πληρώνεται την Παρασκευή 31 Μαΐου και θα είναι ελαφρώς αυξημένο λόγω ΑΤΑ, σε σχέση με πέρσι, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, το οποίο υπογράφει ο δημοσιογράφος, Αδάμος Αδάμου.

Σύμφωνα με το δημοσίευματου Φιλελευθέρου, το επίδομα τέκνου για οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά, σε όσους πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια της νομοθεσίας, καταβάλλεται εφάπαξ, κάθε Μάιο συνήθως, σε αντίθεση με την καταβολή του σε μηνιαία βάση για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ: «Κάηκε» η πόλη για τους κυπελλούχους, δεν κοιμήθηκε κανένας…

Το γλέντι στην Πάφο για τους κυπελλούχους (pics)

Ομόνοια: Έμεινε με «άδεια χέρια» και πρέπει να… ξεχάσει γρήγορα!

Μια πρόσθετη αύξηση, ύψους 5%, θα δοθεί σύντομα στο επίδομα τέκνου, μόλις η Βουλή εγκρίνει το νομοσχέδιο που της κατέθεσε η Κυβέρνηση.

Το ετήσιο επίδομα τέκνου για φέτος, όπως πληροφορείται ο «Φιλελεύθερος», θα καταβληθεί στις 31 του μήνα. Εφόσον τα εισοδήματα των δικαιούχων δεν έχουν αλλάξει, αυτό θα είναι αυξημένο κατά 3,66% περίπου, αφού το επίδομα αναπροσαρμόζεται με τη συνολική αύξηση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής κατά το τελευταίο έτος – σε αντίθεση με τη μεταβατική συμφωνία για την καταβολή της ΑΤΑ στο 66,7% της αύξησής της όσον αφορά μισθούς.

Σχετικές ανακοινώσεις σχετικά με το επίδομα τέκνου που καταβάλλεται σε ετήσια βάση δεν αποκλείεται να υπάρξουν σήμερα από το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, το οποίο προτίθεται επίσης στις 31 Μαΐου να καταβάλει στους δικαιούχους και το ετήσιο επίδομα πολύτεκνης μάνας.

Σημειώνουμε ότι για καταβολή του ετήσιου επιδόματος τέκνου δεν απαιτείται να υποβάλλεται κάθε χρόνο αίτηση για υφιστάμενους δικαιούχους. Για νέους δικαιούχους, όμως, απαιτείται να υπάρξει αρχικά αίτηση και όπως πληροφορούμαστε σχετικές ανακοινώσεις και προσκλήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά και πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων και για νέους δικαιούχους του επιδόματος μονογονεϊκής οικογένειας δεν αποκλείεται να υπάρξουν επίσης σήμερα ή στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Αμφότερα τα επιδόματα καταβάλλονται στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων και εξαρτώνται από τη σύνθεση κάθε νοικοκυριού.

Έρχονται κι άλλες αυξήσεις

Πέραν της ΑΤΑ, το επίδομα τέκνου αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω κατά 5% στη βάση και των μέτρων που αποφάσισε η Κυβέρνηση για αντιμετώπιση της ακρίβειας. Το σχετικό τροποποιητικό νομοσχέδιο έχει ήδη εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και πήρε το δρόμο του προς τη Βουλή για έγκριση και ψήφιση. Η αύξηση κατά 5% του επιδόματος τέκνου θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Οπόταν δεν αποκλείεται με την έγκριση του σχετικού νομοσχεδίου οι δικαιούχοι που λαμβάνουν σε ετήσια βάση το επίδομα τέκνου να πάρουν και νέο έμβασμα αργότερα φέτος.

Το ίδιο νομοσχέδιο εξάλλου προβλέπει και την ένταξη φοιτητών πολύτεκνων οικογενειών στο επίδομα τέκνου – εφόσον εμπίπτουν στα εισοδηματικά κριτήρια – με την καταβολή, όμως, του 50% του επιδόματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι αριθμός δικαιούχων επιδόματος τέκνου έλαβε και εφάπαξ στήριξη το προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο των μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας στη βάση, όμως, πρόσθετων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, καταλήγει στο δημοσίευμά του ο Φιλελεύθερος.

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise