Friday, September 20, 2024
Home » Αυξήσεις έως 40% στους εξωκοινοβουλευτικούς

Αυξήσεις έως 40% στους εξωκοινοβουλευτικούς

0 comments

Αυξημένες έως 40% θα είναι οι αποδοχές που θα λαμβάνουν οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και υφυπουργοί από την 1η Ιανουαρίου 2024. Οι αμοιβές τους θα είναι υψηλότερες από τις αμοιβές των γενικών γραμματέων, αλλά θα παραμείνουν χαμηλότερες από τις αποδοχές των κοινοβουλευτικών υπουργών και υφυπουργών. Σύμφωνα με τηντροπολογία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή, από την Πρωτοχρονιά:

  • Η μηνιαία αποζημίωση του εξωκοινοβουλευτικού υπουργού και αναπληρωτή υπουργού ορίζεται ίση με το 90% των αποδοχών του προέδρου του Αρείου Πάγου (που ανέρχεται σε 8.426 ευρώ) και θα διαμορφωθεί σε 7.583 ευρώ μεικτά ή 4.416 ευρώ καθαρά. Σήμερα οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί λαμβάνουν μόνο τη βουλευτική αποζημίωση, περίπου 3.152 ευρώ καθαρά (αύξηση αποδοχών 40,1%).
  • Η μηνιαία αποζημίωση του εξωκοινοβουλευτικού υφυπουργού ορίζεται ίση με το 80% των αποδοχών του προέδρου του Αρείου Πάγου και θα διαμορφωθεί σε 6.740 ευρώ μεικτά ή 3.944 ευρώ καθαρά. Σήμερα η αμοιβή τους ανέρχεται περίπου σε 3.152 ευρώ (αύξηση αποδοχών 25,1%).
  • Η μηνιαία αποζημίωση του γενικού γραμματέα υπουργείου και του υπηρεσιακού γραμματέα αυξάνεται σε 5.121 ευρώ μεικτά (περίπου 3.145 ευρώ καθαρά).
  • Η υπουργική αποζημίωση (τόσο του υπουργού όσο και του αναπληρωτή) ισούται με τη βουλευτική αποζημίωση, που ανέρχεται σε 5.135 ευρώ μεικτά (περίπου 3.152 ευρώ καθαρά). Κάθε κοινοβουλευτικός υπουργός λαμβάνει επιπλέον της βουλευτικής αποζημίωσης περίπου 1.865 ευρώ καθαρά για ταχυδρομική ατέλεια – έξοδα γραφείου – κίνησης κ.λπ., ώστε ο καθαρός μισθός να διαμορφώνεται σε περίπου 5.017 ευρώ (για βουλευτές περιφέρειας ανέρχεται σε έως 5.540 ευρώ).

Τροπολογία

Επίσης η ίδια τροπολογία προβλέπει:

  • Συμπληρωματικό προϋπολογισμό 350 εκατ. ευρώ για τη διασφάλιση της έγκαιρης εκτέλεσης των πληρωμών, που αφορούν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020. Ετσι, το συνολικό όριο του ΠΔΕ για το 2023 διαμορφώνεται σε 9,1 δισ. ευρώ.
  • Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για την τουριστική στήριξη της νήσου Ρόδου συνεπεία των καταστροφικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν τον Ιούλιο του 2023: δικαιούχοι είναι τα φυσικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, που διέμεναν σε ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν κατά την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών τον Ιούλιο 2023, ενώ στο πλαίσιο της ενίσχυσης προβλέπεται επταήμερη διαμονή εντός των χρονικών διαστημάτων: 15 Μαρτίου 2024 – 15 Μαΐου 2024 ή 1 Οκτωβρίου 2024 – 15 Νοεμβρίου 2024.
  • Μόνιμη υπαγωγή των μη αλκοολούχων ποτών και των αεριούχων νερών στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% που παρέχονται από σουπερμάρκετ, παντοπωλεία κ.λπ.
  • Αύξηση της διάρκειας των συμβάσεων εργασίας των πρώην εργαζομένων της εταιρείας ΛΑΡΚΟ και παράταση της διάρκειας της ειδικής διαχείρισης της ίδιας εταιρείας.
  • Παράταση έως τις 31-12-2024 του χρονικού διαστήματος εντός του οποίου δύνανται να έχουν πραγματοποιηθεί οι μετακινήσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού σε συγκεκριμένες δομές υγείας της ίδιας ή άλλης Υγειονομικής Περιφέρειας, προκειμένου να λάβουν την προβλεπόμενη μηνιαία αποζημίωση.

ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΡΓΑΝΑ

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More