Monday, September 9, 2024
Home » Αυξήθηκαν οι τιμές φυσικού αερίου

Αυξήθηκαν οι τιμές φυσικού αερίου

0 comments

Ανοδικά κινήθηκαν στην Ευρώπη οι τιμές του φυσικού αερίου, αφού αυξάνεται η ζήτηση για θέρμανση. Τα προθεσμιακά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, στην αγορά της Ολλανδίας, το σημείο αναφοράς για το φυσικό αέριο της Ευρώπης, αυξήθηκαν έως 3,4%, κοντά στα 31,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ανακόπτοντας έτσι πτωτικό σερί τριών ημερών. Σύμφωνα με στοιχεία της Maxar Technologies, τα οποία επικαλείται το Bloomberg, θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν προβλέπονται από το Παρίσι έως το Βερολίνο την επόμενη εβδομάδα και οι ψυχρότερες αυτές συνθήκες αναμένεται να παραταθούν τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου αυξάνοντας τη ζήτηση για θέρμανση.

Υψηλή ζήτηση για τον χαλκό

Οι τιμές του χαλκού αναμένεται να αυξηθούν κατά 75% τα επόμενα δύο χρόνια εν μέσω διαταραχών στην εξόρυξη και την υψηλότερη ζήτηση για το μέταλλο που τροφοδοτείται από την ώθηση για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Σύμφωνα μεέκθεση της BMI, ερευνητικής μονάδας της Fitch Solutions, η αύξηση της ζήτησης λόγω της μετάβασης στην πράσινη ενέργεια και η πιθανή πτώση του αμερικανικού δολαρίου το δεύτερο εξάμηνο του 2024 θα ωθήσουν τις τιμές του χαλκού υψηλότερα.

Προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα

Το κόστος για βρετανικές επιχειρήσεις οι οποίες βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις θαλάσσιες μεταφορές προκειμένου να παραλάβουν τα τελικά προϊόντα τους έχει αυξηθεί έως 250% εξαιτίας της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με δηλώσεις επιχειρηματιών στο BBC. Σχετική προειδοποίηση απηύθυνε επίσης και η Βρετανική Κοινοπραξία Λιανικής (BRC), η οποία έκανε λόγο για προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και στις τιμές, απόρροια του υψηλότερου κόστους μεταφοράς και ασφάλισης αποστολών.

Στο 5,9% το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία

Ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία αυξήθηκε ελαφρά τον Δεκέμβριο, με το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας να διαμορφώνεται στο 5,9%, που παραμένει ωστόσο ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά από την επανένωση της χώρας. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 5.000 σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους και έφτασε τα 2,703 εκατομμύρια. Οικονομολόγοι που έλαβαν μέρος σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μεγαλύτερη αύξηση, της τάξης των 20.000 ατόμων.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More