Sunday, September 8, 2024
Home » Αυξήθηκαν οι εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών

Αυξήθηκαν οι εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών

0 comments

Περισσότερα από 1.000 εμπορικά πλοία έχουν περάσει από τον διάδρομο σιτηρών της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, ο οποίος μετράει επτάμισι μήνες ζωής, καθιστώντας το νέο εξαγωγικό κανάλι πιο παραγωγικό από την προηγούμενη πρωτοβουλία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, η οποία υποστηριζόταν από τα Ηνωμένα Εθνη. Οι ουκρανικές θαλάσσιες εξαγωγές σιτηρών αυξήθηκαν κατά 30% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο σε 5,4 εκατ. τόνους, το υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της σύγκρουσης πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της Clarksons Research. Πριν από την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022, η Ουκρανία εξήγαγε περίπου 6 εκατ. τόνους τροφίμων μηνιαίως μέσω της Μαύρης Θάλασσας. Η διαδρομή προβλέπει ότι τα πλοία φεύγουν από τα λιμάνια της Οδησσού, του Τσορνομόρσκ και του Γιούζνι.

Απελευθέρωση ναυτικών

Το Ιράν απελευθερώνει τα 17 μέλη του πληρώματος που εξακολουθούν να βρίσκονται στο πλοίο «St Nikolas» της Empire Navigation suezmax που κατασχέθηκε τον Ιανουάριο. Η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία δήλωσε ότι 11 φιλιππινέζοι ναυτικοί που επέβαιναν στο πλοίο «St Nikolas» (χωρητικότητας 159.100 dwt, κατασκευής 2011) απελευθερώθηκαν και θα επέστρεφαν στην πατρίδα τους, στη Μανίλα, από χθες Κυριακή. Τα υπόλοιπα έξι μέλη του πληρώματος «αναμένεται επίσης να επιστρέψουν μόλις φτάσουν οι αντικαταστάτες τους» πρόσθεσε η εταιρεία. Το υπουργείο Εξωτερικών των Φιλιππίνων επιβεβαίωσε επίσης την είδηση. Υπενθυμίζεται ότι από το «St Nikolas» στα μέσα Ιανουαρίου είχε απελευθερωθεί ο δόκιμος έλληνας αξιωματικός που επέβαινε του πλοίου.

Αναθεωρούν

τις εκτιμήσεις τους

Οι αναλυτές της Clarksons Securities αναπροσαρμόζουν τις προβλέψεις για τις τιμές των πλοίων, αφού τα πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου έκαναν το καλύτερο ξεκίνημα έτους εδώ και πάνω από μία δεκαετία. Από τα μέσα Δεκεμβρίου, τα μέσα κέρδη των μη οικολογικών πλοίων capesize στη spot αγορά και συγκεκριμένα αυτά που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2011 και 2013 ήταν περίπου 24.000 δολάρια ανά ημέρα, δήλωσε η επενδυτική τράπεζα. Ο μέσος ημερήσιος ναύλος είναι περίπου 11.000 δολάρια υψηλότερος από την αρχική τριμηνιαία πρόβλεψη της Clarksons. Οι αναλυτές με επικεφαλής τον Frode Morkedal λόγω των ισχυρών θεμελιωδών μεγεθών, η ομάδα αύξησε την ετήσια πρόβλεψη στα 26.000 δολάρια ανά ημέρα από 22.000 δολάρια. Οι προσδοκίες για το 2025 έχουν επίσης αυξηθεί σε 29.000 δολάρια ανά ημέρα από 25.000 δολάρια.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More