Monday, September 16, 2024
Home » Ατομικός κουμπαράς για τους νέους

Ατομικός κουμπαράς για τους νέους

0 comments

Καμπάνια προώθησης μιας «σημαντικής τομής», για την ακρίβεια μία απαραίτητη «εκστρατεία πειθούς» των νέων, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας για τα δύο χρόνια λειτουργίας του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ). «Πρέπει να περάσουμε στη β’ φάση για να έρθουν οι νέοι να εμπιστευτούν την επικουρική τους ασφάλιση» ανέφερε, μιλώντας για μεταρρύθμιση που θα δοκιμαστεί στον χρόνο, αφότου παρακολούθησε πάνελ συζήτησης με τρεις νέους. Στόχος της κυβέρνησης, όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, είναι να οικοδομηθεί ένας νέος οργανισμός με μεγάλη τεχνογνωσία που θα εγγυάται τις μεγαλύτερες δυνατές αποδόσεις για τα μέλη του. Και εκτίμησε ότι η έννοια του ατομικού κουμπαρά για τους νέους θα αλλάξει τελικά τις αντιλήψεις για την ασφάλιση ενώ «τα πολλαπλά οφέλη» θα φανούν σε βάθος χρόνου, αλλάζοντας τις αντιλήψεις γύρω από την έννοια της αποταμίευσης. Οπως είπε «αντιμετωπίζουμε ακόμα ένα πρόβλημα υποασφαλισμένης εργασίας», υπογραμμίζοντας ότι «είναι σημαντικό να σπάσουμε αυτή την προκατάληψη που σε έναν βαθμό υπάρχει στη νέα γενιά, ότι η σύνταξη δεν με αφορά και ακόμα χειρότερο δεν θα πάρω σύνταξη».

Ευκολίες για επιστολική ψήφο μέσω ΑΑΔΕ

Μια νέα διαδικασία για τη διευκόλυνση των πολιτών που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέσω επιστολικής ψήφου θέτει σε λειτουργία η ΑΑΔΕ. Μέσω της νέας διαδικασίας, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής και κατά προτεραιότητα διεκπεραίωσης αιτημάτων μεταβολής / διόρθωσης των στοιχείων μητρώου των εκλογέων που δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν με τα στοιχεία του Βασικού Εκλογικού Καταλόγου, είτε λόγω εσφαλμένης καταχώρισης των στοιχείων τους στο Μητρώο της ΑΑΔΕ, είτε λόγω πρόσφατης αλλαγής στοιχείων της ταυτότητάς τους. Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματά τους στην ψηφιακή πύλη myAADE, στην εφαρμογή Τα Αιτήματά μου, στη διαδρομή Νέο Αίτημα > Φορολογία > (Θεματική Ομάδα) Μητρώο > (Διαδικασία) Μεταβολές στοιχείων φυσικού προσώπου για άσκηση του εκλογικού δικαιώματος μέσω επιστολικής ψήφου. Ο πολίτης παρακολουθεί την εξέλιξη του αιτήματός του μέσα από την εφαρμογή, ενώ παράλληλα ενημερώνεται μέσω email, τόσο για τον μοναδικό κωδικό που θα λάβει, όσο και για την ολοκλήρωση/απάντησή του.

Κλήσεις για εξηγήσεις μέσω email

Εξηγήσεις μέσω email καλούνται να δώσουν στην ΑΑΔΕ περίπου 1.000 φορολογούμενοι οι οποίοι εντοπίστηκαν με μεγάλες διαφορές μεταξύ των εισοδημάτων που δήλωσαν στην Εφορία και των καταναλωτικών δαπανών που πραγματοποίησαν το ίδιο έτος. Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι περιλαμβάνονται στη λίστα των 20.000 φυσικών προσώπων που έχει εντοπίσει η ΑΑΔΕ να έχουν δηλώσει εισοδήματα τα οποία δεν υπερβαίνουν τα 10.000 ευρώ και μέσα στην ίδια χρονιά να έχουν ξοδέψει ποσά που υπερβαίνουν τις 30.000 ή 50.000 ευρώ ή και ακόμα και τις 200.000 ευρώ. Το πρώτο δείγμα των 1.000 ΑΦΜ για τους οποίους έχει εκδοθεί εντολή ελέγχου προέκυψε μετά την επιλογή υποθέσεων από διάφορα κλιμάκια αποκλίσεων, με μαζική ανάλυση κινδύνου. Δεν ξεκίνησε δηλαδή ο έλεγχος από όσους εμφανίζουν τις μεγαλύτερες αποκλίσεις αλλά από δείγμα φορολογουμένων σε κλιμάκια αποκλίσεων από 30.000 έως 50.000 ευρώ, από 100.000 έως 200.000 ευρώ και πάνω από 200.000 ευρώ. Οπως σημειώνουν αρμόδιες πηγές, οι 1.000 ελεγχόμενοι είναι μόνο η αρχή.

Πρόεδρος η Βασιλική Λαζαράκου

Στις 11 Μαρτίου 2024, το νεοσυσταθέν δίκτυο του IOSCO (Παγκόσμιος Οργανισμός των Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς) για τη διαφορετικότητα (IOSCO Diversity Network), πραγματοποίησε την πρώτη σύσκεψη των μελών του. Το Δίκτυο λειτουργεί ως forum για την ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων για την προώθηση της διαφορετικότητας από τις εποπτικές Αρχές-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού. Η πρόεδρος του Δικτύου, Βασιλική Λαζαράκου (πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Ελλάδος), δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή η εκλογή μου στη θέση της προέδρου σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία. Με προτεραιότητα το θέμα της ισότητας των φύλων, το Δίκτυο θα υποστηρίξει την ευρεία συμμετοχή των μελών του IOSCO στην προώθηση μιας κουλτούρας σεβασμού της διαφορετικότητας εντός των εποπτικών Αρχών».

«Μαϊμούδες» στο Ελ. Βενιζέλος

Στον εντοπισμό και στην κατάσχεση 16.380 τεμαχίων παραποιημένων προϊόντων με επώνυμα σήματα προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Οι ελεγκτές, αξιοποιώντας πληροφορίες του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΣΕΚ) και της ανάλυσης κινδύνου των πληροφοριακών συστημάτων της ΑΑΔΕ, προχώρησαν σε φυσικό έλεγχο 90 χαρτοκιβωτίων προέλευσης Κίνας σε αποθήκη του αερολιμένα. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι 71 χαρτοκιβώτια περιείχαν 6.880 τεμάχια παραποιημένες μπλούζες και 19 χαρτοκιβώτια περιείχαν 9.500 τεμάχια παραποιημένα παιδικά μπρελόκ. Τα προϊόντα αυτά θα καταστραφούν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και θα επιβληθεί πρόστιμο ύψους έως 20.000 ευρώ.

Αποφάσεις από ΕΚΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποφάσισε αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα αποφασίζει για τη νομισματική πολιτική. Οπως εξηγούν τραπεζικά στελέχη, η ΕΚΤ θα συνεχίσει να παρεμβαίνει μέσω του επιτοκίου αποδοχής καταθέσεων, αλλά θα δίνει έμφαση και στα επίπεδα ρευστότητας στην αγορά, χρησιμοποιώντας συνδυασμό εργαλείων (βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες χρηματοδοτήσεις κ.ά.). Επιπλέον, η ΕΚΤ αποφάσισε ότι ο συντελεστής ελάχιστων αποθεματικών για τον καθορισμό των υποχρεωτικών ελάχιστων αποθεματικών των τραπεζών παραμένει αμετάβλητος σε 1%. Το επιτόκιο για τον εκτοκισμό των ελάχιστων υποχρεωτικών αποθεματικών παραμένει αμετάβλητο σε 0%.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More