Home » Απορρίφθηκε έφεση της Salamis Shipping Services για πρόστιμο της ΕΠΑ

Απορρίφθηκε έφεση της Salamis Shipping Services για πρόστιμο της ΕΠΑ

0 comment

Απορρίφθηκε έφεση της Salamis Shipping Services για πρόστιμο της ΕΠΑ

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε έφεση της Salamis Shipping Services εναντίον της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) για πρόστιμο που της επέβαλε.

Συγκεκριμένα η ΕΠΑ σε απόφασή της, ημερ. 9.1.2013, επέβαλε στην εταιρεία διοικητικό πρόστιμο ύψους €217.721,00 επειδή κρίθηκε ότι παραβίασε τα άρθρα 6(1) (β) και 6(2) του περί Προστασίας του Ανταγωνισμού Νόμου του 2008 (Ν. 13(Ι)/2008, όπως αυτός ίσχυε κατά τον ουσιώδη χρόνο, ως αποτέλεσμα της κατάχρησης της δεσπόζουσας θέσης που κατείχε στην αγορά μεταφοράς εμπορευμάτων και της καταχρηστικής εκμετάλλευσης σχέσης οικονομικής εξάρτησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκληση Τούρκων στα Ίμια: Τουρκική ακταιωρός πέρασε για λίγο στα…

Ινδία: Δέκα νεκροί και 15 τραυματίες από έκρηξη σε εργοστάσιο…

Τι είναι το «σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου» από το οποίο οι…

Η ΕΠΑ με απόφαση της, ημερ. 31.1.2014, ανακάλεσε την πιο πάνω απόφαση λόγω διαπίστωσης του παράνομου της συγκρότησης της κατά τη λήψη της πιο πάνω απόφασης. Ακολούθως, με απόφαση της ημερ. 26.2.2014, η οποία γνωστοποιήθηκε στην εταιρεία με επιστολή ημερ. 28.2.2014, ανακάλεσε την προηγηθείσα ανακλητική της απόφαση και έτσι, ουσιαστικά η αρχική απόφαση, με την οποία κρίθηκε ένοχη και της επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο, αναβίωσε.

Η εταιρεία, με την αίτηση ακύρωσης, επιζητούσε δήλωση του Δικαστηρίου ότι η πιο πάνω απόφαση της ΕΠΑ, ημερ. 26.2.2014, είναι άκυρη, παράνομη και στερείται οποιουδήποτε έννομου αποτελέσματος.

Το πρωτόδικο Δικαστήριο, με απόφαση του, απέρριψε την προσφυγή και επικύρωσε την προσβαλλόμενη πράξη.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το διοικητικό όργανο, στο διάστημα μεταξύ των δύο ανακλητικών πράξεων, δεν προέβη σε οποιαδήποτε ενέργεια, έρευνα ή επανεξέταση της υπόθεσης. Η ανάκληση της ανάκλησης στηρίχθηκε σε αντικειμενικά δεδομένα. Το διοικητικό όργανο παρείχε το δικαίωμα στην εταιρεία να ακουστεί κατά την πρώτη διαδικασία, όπως και έπραξε. Η τελευταία, με αίτηση ακύρωσης αμφισβήτησε την απόφαση της ΕΠΑ, ημερ 9.1.2023, με την οποία επιβλήθηκε σε αυτήν διοικητικό πρόστιμο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση ακύρωσης και επικύρωσε την προσβαλλόμενη απόφαση. Το ίδιο αποτέλεσμα είχε και η επακολουθήσασα έφεση που καταχωρίστηκε εναντίον της τελευταίας απόφασης του Δικαστηρίου.Συνεπώς, ο λόγος έφεσης, που σχετίζεται με το ζήτημα της παραβίασης του δικαιώματος της προηγούμενης ακρόασης, απορρίφθηκε.

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More