Monday, September 9, 2024
Home » Απολογισμός της επιχείρησης «Aspides»

Απολογισμός της επιχείρησης «Aspides»

0 comments

Θα απαιτηθούν πρόσθετα πολεμικά πλοία για την περιπολία στην Ερυθρά Θάλασσα εάν τα εμπορικά πλοία επιστρέψουν στην περιοχή, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό διοικητή της EUNAVFOR (ναυτική δύναμη της ΕΕ) «Επιχείρηση Aspides». Η επιχείρηση «Ασπίδες» ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2024 από την ΕΕ για να εγγυηθεί την ελευθερία της ναυσιπλοΐας για όλα τα πλοία στην περιοχή. Ο υποναύαρχος Βασίλειος Γρυπάρης, ο έλληνας αξιωματικός που διορίστηκε επικεφαλής της επιχείρησης, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες ότι όλα τα πλοία που ζήτησαν έλαβαν προστασία από την ομάδα κρούσης. Στις επτά εβδομάδες 68 πλοία έχουν αποκτήσει ναυτική προστασία από την επιχείρηση «Aspides». Επιβεβαίωσε ότι τα σκάφη της «Aspides» έχουν καταρρίψει εννέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ένα μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας και τέσσερις αντιπλοϊκούς πυραύλους.

Από το 2025 σε κανονικότητα η Διώρυγα του Παναμά

Η Αρχή Διώρυγας του Παναμά (ACP) υποστηρίζει ότι η κατάσταση έχει αλλάξει στη μάχη που δίνει για να επανέλθει στην κανονική λειτουργία της, ύστερα από ένα έτος περικοπών στα βυθίσματα και στις διελεύσεις πλοίων λόγω ξηρασίας. Οι τρέχουσες προβλέψεις δείχνουν ότι οι σταθερές βροχοπτώσεις θα φτάσουν στα τέλη Απριλίου και θα συνεχιστούν για μερικούς μήνες. Εάν αυτό παραμείνει έτσι, η Διώρυγα σχεδιάζει να χαλαρώσει σταδιακά τους περιορισμούς διέλευσης, επιτρέποντας στις συνθήκες να εξομαλυνθούν πλήρως μέχρι το 2025, ανέφερε η ACP σε ανακοίνωσή της. Πριν από τρεις εβδομάδες η ACP πρόσθεσε τρεις επιπλέον χρονοθυρίδες ανά ημέρα στις δεξαμενές panamax, ανεβάζοντας το συνολικό ημερήσιο μέγιστο όριο διέλευσης σε 27, που εξακολουθεί να απέχει περισσότερο από 10 διελεύσεις από το κανονικό μέγιστο όριο της πλωτής οδού, αλλά αποτελεί σημάδι ότι τα χειρότερα έχουν περάσει.

Εξέχουσα η θέση των ναυπηγείων στα «Ποσειδώνια»

Η αναγεννημένη ναυπηγική βιομηχανία της Ελλάδας θα προβληθεί σε εξέχουσα θέση στα «Ποσειδώνια 2024», στέλνοντας μήνυμα ισχυρής ανάκαμψης έπειτα από δεκαετίες παρακμής και εγκατάλειψης. Η αναγέννηση του κλάδου παίρνει σάρκα και οστά μετά την ολοκλήρωση της ενοποίησης των ναυπηγικών μονάδων της χώρας στη Σύρο και την Ελευσίνα, αλλά και μέσα από την επανεκκίνηση του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά και την αύξηση της δραστηριότητας στη Χαλκίδα. «Η Ελλάδα επανεμφανίζεται ως ένα αξιόπιστο ναυπηγικό cluster για την επισκευή και τη μετατροπή σκαφών καθώς και για την κατασκευή νέων πλοίων μελλοντικά» δήλωσε ο Θεόδωρος Βώκος, διευθύνων σύμβουλος της έκθεσης «Ποσειδώνια ΑΕ», διοργανώτριας της κορυφαίας ναυτιλιακής έκθεσης στον κόσμο. Συνολικά πάνω από 85 ναυπηγεία από 26 χώρες έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στα «Ποσειδώνια 2024», που θα πραγματοποιηθούν 3-7 Ιουνίου στο Athens Metropolitan Expo.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More