Friday, September 20, 2024
Home » Αποκλείουν τις θαλάσσιες μεταφορές από την Ερυθρά Θάλασσα

Αποκλείουν τις θαλάσσιες μεταφορές από την Ερυθρά Θάλασσα

0 comments

Μετά τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και τα δεξαμενόπλοια αλλάζουν ρότα καθώς η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα εντείνεται μετά τις επιθέσεις των αμερικανικών δυνάμεων κατά εγκαταστάσεων των Χούθι και τις απειλές εκ μέρους τους ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις σε πλοία. Ενας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός δεξαμενοπλοίων απέφυγαν την Ερυθρά Θάλασσα και άλλα άλλαξαν πορεία την Παρασκευή, σύμφωνα με τα στοιχεία από συστήματα παρακολούθησης των πλοίων, καθώς οι ΗΠΑ και οι βρετανικές αεροπορικές δυνάμεις κλιμάκωσαν τις επιθέσεις τους κατά των ανταρτών της Υεμένης.

Η Combined Maritime Forces (CMF), μια πολυεθνική ναυτιλιακή σύμπραξη υπό την ηγεσία των ΗΠΑ από το Μπαχρέιν, προειδοποίησε όλα τα πλοία να αποφύγουν τα στενά Μπαμπ-ελ-Μαντέμπ στο νότιο άκρο της Ερυθράς Θάλασσας για αρκετές ημέρες, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ένωση ανεξάρτητων πλοιοκτητών δεξαμενοπλοίων INTERTANKO.

Επιθέσεις

Η προειδοποίηση ήρθε την ώρα που οι Χούθι επιτέθηκαν σε δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο. Πρόκειται για το πλοίο Khalissa σημαίας Παναμά, εναντίον του οποίου εκτοξεύτηκε πύραυλος που έσκασε σε απόσταση 400 έως 500 μέτρων από το πλοίο. Το δεξαμενόπλοιο είχε αναχωρήσει φορτωμένο με ρωσικό πετρέλαιο από το λιμάνι Ust Luga της Βαλτικής στα μέσα Δεκεμβρίου.

Ηταν η 28η επίθεση Χούθι σε εμπορικό πλοίο από τα μέσα Νοεμβρίου που εκδηλώθηκε η πρώτη προσπάθεια των ανταρτών της Υεμένης να χτυπήσουν εμπορικά πλοία στην περιοχή ως απάντηση στην ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα. Μετά τις προειδοποιήσεις της CMF, τα δεξαμενόπλοια Toya, Diyyinah-I, Stolt Zulu και Navig8 Pride LHJ εθεάθησαν να γυρίζουν στα μέσα του ταξιδιού για να αποφύγουν την Ερυθρά Θάλασσα την Παρασκευή, σύμφωνα με την παρακολούθηση πλοίων από την LSEG και την Kpler, ανέφερε το Reuters.

Πέντε άλλα δεξαμενόπλοια – Madarah Silver, Hafnia Thames, Free Spirit, Front Fusion και Gamsunoro – είτε έκαναν εκτροπές είτε διέκοψαν την πλοήγηση την Παρασκευή.

Το United Kingdom Marine Trade Operations (UKMTO) ανέφερε ότι η επίθεση έγινε στις 15.00 ώρα Γκρίνουιτς, την Παρασκευή και είπε ότι το σκάφος ακολουθήθηκε επίσης από τρία μικρά σκάφη περίπου 80 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Αντεν.

Το UKMTO εξέδωσε δεύτερη προειδοποίηση δύο ώρες αργότερα λέγοντας ότι άλλα πλοία που διέρχονται από την περιοχή στον Κόλπο του Αντεν ανέφεραν ότι ακολουθήθηκαν από μικρά σκάφη. Το Khalissa είναι ένα από τα 560 και πλέον πλοία που περιλαμβάνονται στη λίστα Dark Fleet List του Lloyd’s List.

Φρένο στις διελεύσεις

Πολλές ναυτιλιακές εταιρείες είχαν επιλέξει τις τελευταίες εβδομάδες να αποφύγουν την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας λόγω των αυξημένων κινδύνων. Επρόκειτο όμως κυρίως για ναυτιλιακές με στόλο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Τώρα και οι ναυτιλιακές που διαχειρίζονται δεξαμενόπλοια αντιμετωπίζουν με προβληματισμό την κατάσταση.

Την Παρασκευή, ο δανικός ναυτιλιακός όμιλος δεξαμενοπλοίων Torm δήλωσε ότι αποφάσισε να σταματήσει όλες τις διελεύσεις μέσω της νότιας Ερυθράς Θάλασσας.

Επίσης οι ναυτιλιακές εταιρείες Hafnia και Stena Bulk δήλωσαν ότι θα αποφύγουν το Μπαμπ-ελ-Μαντέμπ.

Τον περασμένο μήνα, η βελγική εταιρεία πετρελαιοφόρων Euronav δήλωσε ότι θα αποφύγει την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας μέχρι νεωτέρας. Ενας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε την Παρασκευή ότι η πολιτική δεν έχει αλλάξει.

Περισσότερα από 2.000 πλοία έχουν παρακάμψει την Ερυθρά Θάλασσα από τότε που άρχισαν οι επιθέσεις των Χούθι, με τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων να είναι τα περισσότερα. Σύμφωνα με την MSD Transmodal, η μεταφορική ικανότητα του στόλου που κινήθηκε μέσω της Διώρυγας του Σουέζ μεταξύ 18 Δεκεμβρίου και 7 Ιανουαρίου ήταν 60% χαμηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Η DynaLiners δημοσίευε στοιχεία της MDS Transmodal, σύμφωνα με τα οποία οι μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχουν μειώσει δραματικά τις διελεύσεις μέσω Ερυθράς.

Ενδεικτικά συγκρίνοντας το διάστημα 19/12/2022 – 8/1/2023 με το αντίστοιχο διάστημα φέτος η Maersk μείωσε τις διελεύσεις από 65 σε 30, η MSC από 55 σε 5, η CMA CGM από 40 σε δέκα ενώ ΖΙΜ και ΗΜΜ σταμάτησαν ολοκληρωτικά να στέλνουν πλοία μέσω της Ερυθράς Θάλασσας.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More