Thursday, October 17, 2024
Home » Αποζημιώσεις χωρίς ανεργιακό – Δεν έπεισε η ΕΤYΚ

Αποζημιώσεις χωρίς ανεργιακό – Δεν έπεισε η ΕΤYΚ

0 comments

Δεν έπιασαν τόπο τελικά οι προσπάθειες των συντεχνιών (ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ) προκειμένου όσοι εργαζόμενοι αποχωρούν από την εργασία τους με διάφορα σχέδια (χαριστικών) αποζημιώσεων να δικαιούνται και ανεργιακό επίδομα.

Το συγκεκριμένο δικαίωμα ίσχυε μέχρι το 2022 περίπου, όταν η πρακτική -καταχρηστική για κάποιους- ανατράπηκε μετά από απόφαση του δικαστηρίου. Απόφαση που οδήγησε σε κάποιες προσωρινές διευθετήσεις που έλαβαν τέλος από πέρσι αλλά και σε επιστολή που στάλθηκε από τις τρεις συντεχνίες στον Υπουργό Εργασίας για επανεξέταση του ζητήματος.

Με την κατάσταση, όμως, να μην έχει ανατραπεί εκ νέου, όσοι επιλέξουν συμμετοχή στο νέο σχέδιο εθελοντικής αποχώρησης που τρέχει στην Τράπεζα Κύπρου «δεν θα επωφεληθούν με το ανεργιακό επίδομα που επωφελούνταν όλοι όσοι αποχωρούσαν με προηγούμενα σχέδια». Αυτό ανέφερε και η ΕΤΥΚ στα μέλη της, συμπληρώνοντας πως ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο είχε αιτηθεί -από την τράπεζα- το μέγιστο ποσό αποζημιώσεων να αυξηθεί. Αλλά ούτε και η ΕΤΥΚ έπεισε τελικά.
Α.Α.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More