Monday, September 9, 2024
Home » Απλησίαστο όνειρο για τα νεαρά ζευγάρια η αγορά κατοικίας – Κάνουν στροφή στις πολυκατοικίες

Απλησίαστο όνειρο για τα νεαρά ζευγάρια η αγορά κατοικίας – Κάνουν στροφή στις πολυκατοικίες

0 comments

Απλησίαστο όνειρο για τα νεαρά ζευγάρια η αγορά κατοικίας – Κάνουν στροφή στις πολυκατοικίες

Διαιωνίζεται το πρόβλημα για αγορά ιδιόκτητης κατοικίας, μετά και τον οικονομικό αντίκτυπο που επιφέρει η νέα κρίση που μας κτύπησε λόγω του Πολέμου στη Γάζα, της αύξησης των πρώτων υλών και τα εμπόδια στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Όνειρο και απραγματοποίητη επιθυμία ιδιαίτερα για νεαρά ζευγάρια, αποτελεί συνεπώς, η απόκτηση κατοικίας, με τους περισσότερους να στρέφονται προς την αγορά διαμερίσματος αντί ανέγερσης σπιτιού ως μία οικονομικότερη λύση και πάλι μετά τεράστιας δυσκολίας. Σύμφωνα μάλιστα με τα νέα στατιστικά δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία, μείωση καταγράφεται στον αριθμό των αδειών οικοδομής που έχουν εκδοθεί κατά το 2023 σε σχέση με το 2022, ενώ σημαντική αύξηση σημειώνεται παράλληλα και στην αξία των αδειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΠΕΣ: Αυτές είναι οι ημερομηνίες υποβολής υποψηφιοτήτων για όλες τις…

Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό της άτυχης Χριστίνας Αργυρού, που…

Βροχές και καταιγίδες στο «μενού» αλλά μετά αλλάζει το σκηνικό…

«Υπάρχει μια τάση στο να μειώνεται η ζήτηση ή να κτίζουν ιδιωτικές κατοικίες και να προτιμούν τα διαμερίσματα. Ο λόγος είναι για το κόστος τόσο κατασκευής όσο και της αλλαγής στο ΦΠΑ και το αυξημένο επιτόκιο. Το ΄σύνολο των τιμών δεν φαίνεται να δείχνει μείωση στο κόστος κατασκευής», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών, Στέλιος Γαβριήλ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2023, εκδόθηκαν 5.906 άδειες οικοδομής σε σύγκριση με 6.347 την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας μείωση 6,9%. Με τη συνολική αξία των αδειών αυτών να έχει αυξηθεί κατά 17%.

«Αυτό συνεπάγεται διότι βλέπουμε να υπάρχουν περισσότερες άδειες για πολυκατοικίες και λιγότερο για κατοικίες. θα κτίζονται περισσότερα συγκροτήματα. Οι τιμές των διαμερισμάτων ξεκινούν, 2,500 – 7,500 το τετραγωνικό», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών, Στέλιος Γαβριήλ.

Με τη ζήτηση για ανέγερση συγκροτημάτων, να σημειώνεται λόγω και της αυξημένης ζήτησης από ξένες επενδύσεις ή ενοικιάσεων, ενώ σε ότι αφορά το κόστος των πρώτων υλών, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών αρνητικό αντίκτυπο επέφερε το κλείσιμο της Διώρυγας του Σουέζ. Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, ο αριθμός των αδειών οικοδομής συνιστά σημαντική ένδειξη για τη δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα, την στιγμή μάλιστα, που η Κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει με την ανακοίνωση σχεδίων για επίλυση του στεγαστικού.

Δείτε το ρεπορτάζ της Χριστίνας Χριστοφόρου:

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More