Monday, September 16, 2024
Home » Απλησίαστη η αγορά διαμερίσματος, δύσκολη και η ενοικίαση – Τιμές ασανσέρ στα καύσιμα – Φωνάζουν οι καταναλωτές

Απλησίαστη η αγορά διαμερίσματος, δύσκολη και η ενοικίαση – Τιμές ασανσέρ στα καύσιμα – Φωνάζουν οι καταναλωτές

0 comments

Απλησίαστη η αγορά διαμερίσματος, δύσκολη και η ενοικίαση – Τιμές ασανσέρ στα καύσιμα – Φωνάζουν οι καταναλωτές

Την ανιούσα πήραν οι τιμές των ακινήτων τόσο στην ενοικίαση όσο και στην αγορά. Σύμφωνα με τον Δείκτη τιμών της Κεντρικής τράπεζας καταγράφονται αυξήσεις τόσο στο δεύτερο όσο και στο τρίτο τρίμηνο του έτους με την αγορά να παραμένει στάσιμη.

«Ένα πρόβλημα που το βλέπουμε το τελευταίο τρίμηνο του 2023 βλέπουμε μια στασιμότητα η αιτία είναι οι ψηλές τιμές όσον αφορά την αξία των ακινήτων όσο και την ενοικίαση», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών, Μάριος Κυναιγείρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην ΚΔ και όχι στο ψευδοκράτος οι συλλήψεις για τρομοκρατία…

Χαροπαλεύει ο 17χρονος στη Λεμεσό – Εξακριβώθηκε ότι χρησιμοποιούσε τη…

ΠτΔ: H Κύπρος υπέρ της ενίσχυσης των σχέσεων της ΕΕ…

Σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς ένα μονάρι στη Λευκωσία κυμαίνεται από 95 μέχρι 200.000 ευρώ ανάλογα με την περιοχή και το έτος δόμησης. Ένα δυάρι από 150 μέχρι 300 χιλιάδες, ένα τριάρι 250 με 450 χιλιάδες. Ενώ για να προχωρήσει κανείς στην αγορά σπιτιού θα πρέπει να διαθέσει στην καλύτερη περίπτωση 250.000 ευρώ. Όσο αφορά τις τιμές στη Λάρνακα σταδιακά φτάνουν αυτές της πρωτεύουσας, ενώ οι τιμές στην Λεμεσό είναι σε ποσοστό 30 με 40% πιο ψηλά σε σχέση με τη Λευκωσία.

ΤΙΜΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Μονάρι 95 – 200 χιλ.

Δυάρι 150 – 300 χιλ.

Τριάρι 250 – 450 χιλ.

Σπίτι (μισό οικόπεδο) 250 – 400 χιλ.

«Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης είναι το αποτέλεσμα των ψηλών τιμών και όσο αφορά το ενοίκιο οφείλεται το τεράστιο ενδιαφέρον για την ενοικίαση με ημερήσια βάση. 00.09.50.00 Οι τιμές τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα τόσο και για την ενοικίαση όσο και για την αγορά», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών, Μάριος Κυναιγείρου.

Μπορεί οι τιμές των καυσίμων να έχουν πάρει την κατιούσα τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο οι εκτιμήσεις από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών αναφέρουν πως αυτές θα έπρεπε να ήταν ακόμα πιο μειωμένες σε σχέση με αυτές που βλέπουμε στα πρατήρια.

Συγκεκριμένα η μεγαλύτερη μείωση καταγράφεται στη τιμή του πετρελαίου, η οποία ήταν κατά μέσο όρο στο 1,59 και σήμερα είναι στο 1,54. Ακολουθεί η τιμή της αμόλυβδης 95 όπου από 1,43 έπεσε στο 1,40 και τελευταία κατατάσσεται η αμόλυβδη 98, που έπεσε από το 1,49 στο 1,47.

ΜΕΣΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Πετρέλαιο κιν. -1,54€/Λ

Αμόλυβδη 95 – 1,40€/Λ

Αμόλυβδη 98 – 1,47€/Λ

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών υποστηρίζει ότι τα καύσιμα θα έπρεπε να είναι 4 με 5 σεντς φθηνότερα από τις ήδη μειωμένες τιμές.

Δείτε το ρεπορτάζ της Ελισάβετ Γεωργίου:

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More