Friday, September 20, 2024
Home » Αντίστροφη μέτρηση για τα αποτελέσματα της επιβεβαιωτικής γεώτρησης στον Κρόνο – Θετικές οι πρώτες ενδείξεις

Αντίστροφη μέτρηση για τα αποτελέσματα της επιβεβαιωτικής γεώτρησης στον Κρόνο – Θετικές οι πρώτες ενδείξεις

0 comments

Αντίστροφη μέτρηση για τα αποτελέσματα της επιβεβαιωτικής γεώτρησης στον Κρόνο – Θετικές οι πρώτες ενδείξεις

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της επιβεβαιωτικής γεώτρησης των Eni-Total στον Κρόνο του τεμαχίου έξι. Οι πρώτες ενδείξεις από τον έλεγχο των ποιοτικών χαρακτηριστικών του φυσικού αερίου είναι θετικές, όπως εξάλλου το Omega είχε μεταδώσει, και πλέον αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα περί τα τέλη του μήνα. Η γεώτρηση στον Κρόνο, με αρχικές εκτιμώμενες ποσότητες 2,5 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου, θα αποτελέσει ουσιαστικά ακτινογραφία και τις υπόλοιπες ανακαλύψεις εντός του έξι.

«Επειδή όλα τα κοιτάσματα γειτνιάζουν και είναι σε παρόμοια πετρώματα οι πληροφορίες από το Κρόνος θα βοηθήσουν στον υπολογισμό των αποθεμάτων στα άλλα», δήλωσε ο Ειδικός σε Θέματα Φυσικού Αερίου, Χαράλαμπος Έλληνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ από το Μόλο Λεμεσού που έγινε viral για…

Θα αγοράσετε ηλεκτρικά είδη; Πότε έρχονται μεγάλες αυξήσεις στις τιμές…

ΚΥΠΡΟΣ: Μητέρα κατήγγειλε ότι δάσκαλος χαστούκισε το παιδί της –…

Ο λόγος για τον γειτονικό Ζευς, με εκτιμώμενες ποσότητες 2-3 tcf, αλλά και για τον Καλυψώ για τον οποίο η ιταλο-γαλλική κοινοπραξία δεν προέβη σε εκτίμηση. Με τα δεδομένα ως έχουν σήμερα, ο συνολικός όγκος φυσικού αερίου του τεμαχίου 6 κυμαίνεται γύρω στα 5 tcf.

Αυτό που ειδικοί αναμένουν, είναι πως οι ταχείες διαδικασίες ανάπτυξης για τις οποίες διαβεβαίωνε, θα μεταφραστούν στην πράξη.

«Η ENI με αυτή την επιτυχία αναμένω ότι μέσα στους επόμενους 1-2 ή 3 μήνες θα έρθει με σχεδιασμούς για την ανάπτυξη του τεμαχίου 6 και όχι μόνο του κρόνος, αλλά και για το καλυψώ και για το ΖΕΥΣ», ανέφερε ο Ειδικός σε Θέματα Φυσικού Αερίου, Χαράλαμπος Έλληνας.

Και εξηγούν το γιατί…

«Η ENI έχει ανάγκη για φυσικό αέριο γιατί το ΖΟΡ που δεν είναι πολύ μακριά, έχει προβλήματα παραγωγής και η ένι προσπαθεί να βρει άλλο φυσικό αέριο για να διατηρήσει τις εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Αίγυπτο προς την Ιταλία», σημείωσε ο Χαράλαμπος Έλληνας.

Ο σχεδιασμός δηλαδή, το πιο πιθανόν να προβλέπει μεταφορά του κυπριακού αερίου στο αιγυπτιακό ΖΟΡ, μέσω των υποδομών εκεί θα μεταφέρεται προς επεξεργασία σε κάποιο από τα τερματικά της Αιγύπτου, και από εκεί μέρος του θα πωλείται για τις εγχώριες ανάγκες ενώ το υπόλοιπο θα διατίθεται προς εξαγωγή.

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More