Tuesday, October 8, 2024
Home » Ανοιξε το βιβλίο προσφορών για την εισαγωγή στο ΧΑ

Ανοιξε το βιβλίο προσφορών για την εισαγωγή στο ΧΑ

0 comments

Το έντονο ενδιαφέρον εγχώριων και διεθνών επενδυτών συγκεντρώνει η δημόσια προσφορά των μετοχών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», που ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει έως και την 1η Φεβρουαρίου 2024.

Επειτα από πυρετώδεις προετοιμασίες μέσα στους τελευταίους μήνες, ο ΔΑΑ βρίσκεται πλέον στο κατώφλι του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, σηματοδοτώντας μια από τις μεγαλύτερες δημόσιες εγγραφές στην ιστορία της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς.

Χθες, άνοιξε το βιβλίο προσφορών για τη διάθεση των μετοχών του ΔΑΑ που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ, με τη διαδικασία να απευθύνεται τόσο σε θεσμικούς όσο και σε ιδιώτες επενδυτές. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου θα ανακοινωθεί ο καθορισμός της τιμής διάθεσης και την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των κοινών μετοχών του ΔΑΑ στην κύρια αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν κεφάλαια ύψους έως και 800 εκατ. ευρώ.

Διάθεση

Το εύρος τιμής διάθεσης κυμαίνεται μεταξύ 7 και 8,2 ευρώ ανά προσφερόμενη μετοχή. Η εισαγωγή του συνόλου των μετοχών του ΔΑΑ στο Χρηματιστήριο θα πραγματοποιηθεί μέσω της διάθεσης των υφιστάμενων μετοχών του ΤΑΙΠΕΔ (30% των μετοχών του ΔΑΑ, ήτοι 90.000.000 μετοχές) σε συνδυασμένη προσφορά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της συνδυασμένης προσφοράς, το 10% των μετοχών του ΔΑΑ θα μεταβιβαστεί στην εταιρεία AviAlliance GmbH, η οποία ελέγχεται από το καναδικό fund PSP Investments και είναι σήμερα ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος του ΔΑΑ με ποσοστό περίπου 40%, στην τιμή διάθεσης των μετοχών της Συνδυασμένης Προσφοράς, πλέον ενός premium. Επιπλέον, 1% των μετοχών του ΔΑΑ θα μεταβιβαστεί στα μέλη της οικογένειας Κοπελούζου από 5% σήμερα. Οι μετοχές θα προσφερθούν ως εξής:

n Το 15% θα προσφερθεί στην Ελλάδα, σε ιδιώτες και ειδικούς επενδυτές.

n Το 85% θα προσφερθεί εκτός Ελλάδας, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης.

ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΕΛΕΖΟΣ

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More