Friday, September 20, 2024
Home » Ανοδος στη διακίνηση επιβατών

Ανοδος στη διακίνηση επιβατών

0 comments

Ανοδος 2,6% σημειώθηκε το γ’ τρίμηνο πέρυσι σε σύγκριση με το γ’ τρίμηνο του 2022 στη συνολική διακίνηση επιβατών στους ελληνικούς λιμένες, ενώ και κατά την αντίστοιχη σύγκριση του γ’ τριμήνου του 2022 προς το γ’ τρίμηνο του 2021 παρατηρήθηκε αύξηση κατά 19,2%. Οπως επίσης ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, η συνολική διακίνηση εμπορευμάτων δεν παρουσίασε μεταβολή το γ’ τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με το γ’ τρίμηνο του 2022, ενώ κατά την αντίστοιχη σύγκριση του γ’ τριμήνου του 2022 προς το γ’ τρίμηνο του 2021 παρατηρήθηκε μείωση κατά 3,1%. Ενώ, η συνολική διακίνηση κινητών μονάδων (τροχοφόρων) παρουσίασε αύξηση κατά 2,6% το γ’ τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με το γ’ τρίμηνο του 2022, ενώ και κατά την αντίστοιχη σύγκριση του γ’ τριμήνου του 2022 προς το γ’ τρίμηνο του 2021 παρατηρήθηκε αύξηση κατά 3,3%.

Ανέβηκαν τα νερά

στη Διώρυγα του Παναμά

Η επανεμφάνιση των βροχών στον Παναμά επέτρεψαν στην Αρχή Διώρυγας (ACP) να προσθέσει τρεις επιπλέον χρονοθυρίδες (slots) ημερησίως στους υδατοφράκτες, ανεβάζοντας το συνολικό ημερήσιο όριο διελεύσεων πλοίων σε 27. Δύο πρόσθετες θέσεις θα προσφερθούν μέσω δημοπρασίας για τη διέλευση από 18 Μαρτίου και μετά και μια πρόσθετη θέση θα είναι διαθέσιμη για ημερομηνίες διέλευσης από τις 25 Μαρτίου και μετά. Οταν η Διώρυγα λειτουργεί σε πλήρη δυναμικότητα, μπορεί να εξυπηρετεί έως και 40 πλοία την ημέρα. Λόγω της ξηρασίας και της πτώσης του επιπέδου των υδάτων η Αρχή της Διώρυγας του Παναμά εκτός από τον αριθμό των διελεύσεων έχει επίσης μειώσει το μέγιστο βύθισμα στους μεγαλύτερους υδατοφράκτες της κατά σχεδόν 2 μέτρα.

Στον Πόρο έκθεση σκαφών αναψυχής

Με κοινή πρωτοβουλία του Δήμου Πόρου και της Ενωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Απριλίου στο νησί του Πόρου το 20ό East Med Yacht Show, ενώ τον Οκτώβριο θα γίνει το Φεστιβάλ Αγοραπωλησιών Σκαφών. Οπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ Αντώνης Στελλιάτος, στο 20ό East Med Yacht Show θα συμμετέχουν για πρώτη φορά 120 θαλαμηγά σκάφη, 35 εκθέτες, 300 και πλέον brokers από δεκαοκτώ χώρες και 500 μέλη πληρωμάτων. Ο δήμαρχος Πόρου Γιώργος Κουτουζής επισήμανε ότι το νησί του Πόρου πρωτοπορεί και καινοτομεί στον θαλάσσιο τουρισμό, ενώ ο αντιπρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Αλεξανδράτος τόνισε ότι οι διακοπές με σκάφος είναι προσιτές και τα σκάφη προσφέρουν υψηλές υπηρεσίες στους επιβάτες τους.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More