Friday, September 20, 2024
Home » Ανησυχία από ΗΠΑ μέχρι Γερμανία

Ανησυχία από ΗΠΑ μέχρι Γερμανία

0 comments

Αυξάνονται οι φόβοι για ευρύτερη μετάδοση της κρίσης των εμπορικών ακινήτων από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη, οι οποίοι ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα με την αναθεώρηση των αποτελεσμάτων από την αμερικανική περιφερειακή τράπεζα New York Community Bancorp (NYCB), η οποία έχει μεγάλη έκθεση στον κλάδο αυτόν.

Πρόκειται για επιπλέον πρόκληση στις αγορές, στις οποίες υπάρχει αναταραχή λόγω των έντονων διακυμάνσεων και της πρόσφατης πτώσης στα χρηματιστήρια της Κίνας.

Μεγάλη κρίση

Χθες έγινε γνωστό ότι η γερμανική τράπεζα Deutsche Pfandbriefbank AG είδε τα ομόλογά της να υποχωρούν λόγω ανησυχίας για την έκθεσή της στον κλάδο εμπορικών ακινήτων. Η τράπεζα έβγαλε ανακοίνωση ότι πλέον έχει αυξήσει τις προβλέψεις λόγω της «επίμονης αδυναμίας των αγορών ακινήτων», όπως αναφέρεται. Επίσης περιέγραψε την τρέχουσα αναταραχή ως τη «μεγαλύτερη κρίση ακινήτων από την οικονομική κρίση», σύμφωνα πάντα με τη γερμανική τράπεζα.

Ολο και περισσότεροι δανειστές προχωρούν σε συνεχώς αυξανόμενες προβλέψεις για ζημιές από χρέη από εταιρείες ακινήτων, καθώς δάνεια αρχίζουν να κοκκινίζουν λόγω υψηλών επιτοκίων που έχουν ρίξει την αξία των κτιρίων σε όλον τον κόσμο. Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν έχει ήδη δηλώσει ότι οι απώλειες σε εμπορικά ακίνητα αποτελούν ανησυχία που θα δημιουργήσει νέες προκλήσεις για τους ιδιοκτήτες, αλλά πρόσθεσε πως πιστεύει ότι το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο.

Υποβάθμιση

Από την πλευρά της η New York Community Bancorp (NYCB) προσπάθησε να καθησυχάσει τους επενδυτές σχετικά με τις καταθέσεις και τη ρευστότητά της μετά την εβδομαδιαία βουτιά της μετοχής της εταιρείας και την απόφαση του Moody’s να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της τράπεζας σε σκουπίδια.

Η μετοχή της έχει υποχωρήσει σχεδόν κατά 60% από την περασμένη Τετάρτη που ανακοίνωσε μείωση στο μέρισμά της και καθαρή τριμηνιαία απώλεια 252 εκατ. δολαρίων. Η τράπεζα εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι οι συνολικές καταθέσεις ήταν αυξημένες από το τέλος του 2023 και ότι η συνολική ρευστότητά της, ύψους 37,3 δισ. δολαρίων, υπερέβαινε το επίπεδο των ανασφάλιστων καταθέσεων. Η κρίση που πλήττει μία από τις 30 κορυφαίες τράπεζες της χώρας βαθαίνει καθημερινά, καθώς οι μετοχές της πέφτουν σημαντικά.

Η αμερικανική τράπεζα προχώρησε επίσης σε αλλαγές υψηλόβαθμων στελεχών και υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα σε αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου της προκειμένου να βγουν από αυτό δάνεια που σχετίζονται με εταιρείες εμπορικών ακινήτων με προβλήματα.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More