Home » Ανεξέλεγκτες οι υπερωρίες στην ΑΗΚ – Νέος έλεγχος από την Ελεγκτική Υπηρεσία

Ανεξέλεγκτες οι υπερωρίες στην ΑΗΚ – Νέος έλεγχος από την Ελεγκτική Υπηρεσία

0 comment

Ανεξέλεγκτες οι υπερωρίες στην ΑΗΚ – Νέος έλεγχος από την Ελεγκτική Υπηρεσία

Του ΜΙΧΑΛΗ ΛΟΥΚΑΕφημερίδα «Αλήθεια»

Ζήτημα ανεξέλεγκτων υπερωριών στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου πρόκειται να τεθεί προσεχώς υπό το μικροσκόπιο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας. Πρόκειται να εξετάσει, μεταξύ άλλων, εάν εφαρμόστηκαν προηγούμενες εισηγήσεις της για την άσκηση ελέγχου. Το σύστημα κάρτας ευνοεί και η διεύθυνση του οργανισμού αλλά προσέκρουσε στην κάθετη άρνηση των συντεχνιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λογισμικό παρακολούθησης εντοπίστηκε στα τηλέφωνα δύο Eυρωβουλευτών

Παρέμβαση Τσίπρα: Να γίνουν νέες εκλογές για πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ,…

Τατάρ: Κόκκινη γραμμή η παρουσία τουρκικού στρατού στην Κύπρο

Πετρίδης: «Κάτι βρήκαμε»

Σε προηγούμενο τακτικό έλεγχο που είχε διενεργήσει η Ελεγκτική Υπηρεσία προ μερικών ετών στην ΑΗΚ, «κάτι βρήκαμε και εισηγηθήκαμε να το διορθώσουν», απάντησε ο εκπρόσωπος τύπου, Μάριος Πετρίδης, σε σχετικό ερώτημα της «Αλήθειας» και συμπλήρωσε πως σύντομα, «θα το δούμε και αυτό το θέμα», χωρίς να επεκταθεί σε λεπτομέρειες.

Τους ενημέρωσε η διεύθυνση

Η ανάγκη τεκμηρίωσης των υπερωριών του προσωπικού απασχόλησε ξανά και τη διεύθυνση της Αρχής. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες μας, ενημέρωσε για την απόφασή της όπως οι υπερωριακές εργασίες καταγράφονται πλέον ηλεκτρονικά. Φέρεται μάλιστα αποφασισμένη να εφαρμόσει το συγκεκριμένο μέτρο έστω και τώρα.

Το πρόσφατο περιστατικό

Μια πρόθεση που προφανώς συνδέεται με πρόσφατο περιστατικό -ίσως και μεμονωμένο- που κατέδειξε πως υπάρχει πρόβλημα, το οποίο εντοπίστηκε μετά από έλεγχο που διενήργησε ο οργανισμός. Μια διαπίστωση που σαφώς και δεν αφορά το σύνολο των εργαζομένων στην ΑΗΚ αλλά υποδεικνύει την αναγκαιότητα ορθότερης πρακτικής ελέγχου των υπερωριών, όπως μας λέχθηκε.

Είπαν «όχι» οι συντεχνίες

Η αντίδραση από πλευράς συντεχνιών ήταν αστραπιαία. Φέρονται να ενημέρωσαν τα μέλη τους πως διαφωνούν κάθετα με το κτύπημα κάρτας για την υπερωριακή εργασία και να υπογραμμίζουν τη θέση τους, μεταξύ άλλων, πως κάτι τέτοιο δεν προνοείται πουθενά. Κατέστησαν επίσης σαφές πως δεν θα αποδεχθούν την εφαρμογή του μέτρου και συνέστησαν σε όλο το προσωπικό να μην το πράξει.

Κάποιοι τις αποφεύγουν

Εκ πρώτης, δεν είχε διευκρινιστεί, ποια τμήματα του οργανισμού επηρεάζει ουσιαστικά η απόφαση της ΑΗΚ για τεκμηρίωση των υπερωριών ή από που προκύπτουν εντονότερα οι αντιδράσεις, καθώς μερίδα εργαζομένων φέρεται να αποφεύγει πλέον την υπερωριακή εργασία. Όλες οι πλευρές ωστόσο συμφωνούν πως όσον αφορά τα έκτακτα περιστατικά, η όποια απόφαση δεν πρέπει να επηρεάσει τη δυνατότητα γρήγορης ανταπόκρισης από πλευράς Αρχής.

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More