Tuesday, September 17, 2024
Home » Αναχρηματοδότηση χρέους στην Αργεντινή

Αναχρηματοδότηση χρέους στην Αργεντινή

0 comments

Σε αναχρηματοδότηση του χρέους της ύψους 50,3 δισ. δολαρίων προχώρησε η Αργεντινή, πραγματοποιώντας ρεκόρ ανταλλαγής ομολόγων με στόχο την εκτόνωση της δημοσιονομικής πίεσης που θα οδηγήσει στην άρση των συναλλαγματικών περιορισμών. Ο υπουργός Οικονομιας Λουίς Καπούτο ανακοίνωσε ότι αντάλλαξε τίτλους αξίας 42,6 τρισ. πέσος (50,3 δισ. δολ.), που αντιπροσωπεύουν το 77% των κρατικών ομολόγων που λήγουν φέτος με τίτλους που λήγουν μεταξύ 2025 και 2028. Ο Καπούτο προσπαθεί να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της Αργεντινής φέτος και να τερματίσει την εξάρτηση από την εκτύπωση χρήματος.

ΕΚΤ: Πιο πιθανή μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο

Πιο πιθανό είναι να μειώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα επιτόκια τον Ιούνιο έναντι του Απριλίου, υποστηρίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας και μέλος της ΕΚΤ Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό. Η ΕΚΤ έχει προγραμματισμένες συνεδριάσεις χάραξης πολιτικής για τις 11 Απριλίου και τις 6 Ιουνίου, με την πλειονότητα των συναδέλφων του Βιλερουά να αναφέρουν ότι στη συνεδρίαση του Ιουνίου πιθανότατα θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωση του επιτοκίου αποδοχής καταθέσεων από το 4%.

Αυξήσεις αποδοχών

από ιαπωνικές εταιρείες

Ιαπωνικές εταιρείες, όπως η Honda, η Nippon Steel και η ANA Holdings, παραχώρησαν στους εργαζομένους τη μεγαλύτερη αύξηση αποδοχών εδώ και περισσότερες από τρεις δεκαετίες, υπογραμμίζοντας την πληθωριστική τάση που επικρατεί και ενισχύοντας την προσπάθεια για την Τράπεζα της Ιαπωνίας να αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια. Οι οικονομολόγοι αναμένουν από τις μεγάλες εταιρείες να δώσουν στους εργαζομένους τους μέση αύξηση μισθών άνω του 4%, σε σύγκριση με 3,6% πέρυσι. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη άνοδος από το 1992.

Κατάχρηση συμβάσεων εμπιστευτικότητας

Κινέζοι εργατολόγοι αναφέρουν ότι ορισμένες εγχώριες εταιρείες τεχνολογίας έχουν στραφεί στην κατάχρηση συμβάσεων εμπιστευτικότητας για να αποθαρρύνουν τους εργαζομένους να φύγουν προς ανταγωνιστές. Ερευνα των «Financial Times» σε υποθέσεις που κατέληξαν στα δικαστήρια δέκα πρώην εργαζομένων του PDD Group, της εταιρείας που διαχειρίζεται στην Temu, έδειξε πως ο όμιλος έχει επανειλημμένα προσφύγει με αγωγές για να επιβάλει τους κανόνες μη ανταγωνισμού. Αυτό γίνεται, όπως αναφέρεται, για να μην πάρουν μεταγραφή σε άλλη εταιρεία.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More