Friday, September 20, 2024
Home » Ανατροπές για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες

Ανατροπές για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες

0 comments

Στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα των νέων φορολογικών δηλώσεων βρίσκεται η ΑΑΔΕ. Το άνοιγμα της πλατφόρμας μέσω της οποίας θα υποβληθούν πάνω από 6,6 εκατ. δηλώσεις (έντυπα Ε1) είναι θέμα χρόνου ενώ αναμένεται να καθοριστεί και το νέο χρονοδιάγραμμα για την υποβολή τους.

Φέτος για πρώτη φορά πάνω από 1 εκατ. φορολογούμενοι με εισοδήματα αποκλειστικά από μισθούς και συντάξεις θα βρουν έτοιμη τη δήλωσή τους στην ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ ενώ περίπου 730.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι θα δουν στο έντυπο Ε1 προσυμπληρωμένο το εισόδημά τους με βάση τα τεκμήρια. Οι επαγγελματίες ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν χαμηλότερο εισόδημα αλλά ο φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν θα υπολογιστεί επί του τεκμαρτού εισοδήματος.

Το νέο Ε3 το οποίο συμπληρώνουν οι επαγγελματίες έχει προσυμπληρωμένους κωδικούς για τα έσοδα και τα έξοδα, οι οποίοι όμως δεν είναι «κλειδωμένοι», με τους φορολογούμενους να έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν για διορθώσεις, μέχρι να γίνει η οριστική υποβολή του εντύπου.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More