Friday, September 20, 2024
Home » Αναστέλλει και η Cosco τη διέλευση από την Ερυθρά Θάλασσα

Αναστέλλει και η Cosco τη διέλευση από την Ερυθρά Θάλασσα

0 comments

Μετά τη Maersk και η Cosco ανακοίνωσε ότι παρακάμπτει την Ερυθρά Θάλασσα και επιλέγει να δρομολογεί τα πλοία της μέσω του περίπλου της Αφρικής. Υπολογίζεται ότι μέχρι τώρα οι ναυτιλιακές έχουν ήδη εκτρέψει φορτία αξίας μεγαλύτερης από 200 δισεκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες εβδομάδες. H Cosco προστέθηκε τελευταία στη μακρά λίστα των ναυτιλιακών εταιρειών που αναστέλλουν τη διέλευσή τους από τη Ερυθρά Θάλασσα καθώς η ένταση στην περιοχή κλιμακώνεται. Οι λεπτομέρειες της απόφασης της Cosco παραμένουν άγνωστες, σύμφωνα με το ισραηλινό πρακτορείο ειδήσεων Globes.

Πριν απ’ την Cosco και η θυγατρική της Οrient Overseas Container Line (OOCL) έχει επίσης αναστείλει τα δρομολόγια προς την Ερυθρά Θάλασσα και σταμάτησε να δέχεται φορτία με προορισμό το Ισραήλ από τον Δεκέμβριο.

Οι κινήσεις αυτές αποτιμώνται από τους αναλυτές ως αποτυχία της διεθνούς ναυτικής δύναμης να προστατεύσει τα πλοία. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα ασφάλιστρα πολέμου έχουν χαλαρώσει λίγο το τελευταίο διάστημα, καθώς όπως αναφέρεται οι επιθέσεις είναι ελαφρώς μειωμένες σε συχνότητα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Πάντως η Maersk την προηγούμενη Παρασκευή ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλα τα ταξίδια μέσω της Ερυθράς Θάλασσας / Κόλπου του Αντεν και προειδοποιεί τους πελάτες της να προετοιμαστούν για σημαντικές διαταραχές στο παγκόσμιο δίκτυο, ενώ προσθέτει ότι όλες οι προαναγγελθείσες επιβαρύνσεις που επηρεάζονται από τις διαταραχές γύρω από την Ερυθρά Θάλασσα / Κόλπο του Αντεν παραμένουν σε ισχύ.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More