Friday, September 20, 2024
Home » Αναζητούνται ευρωπαϊκά κονδύλια

Αναζητούνται ευρωπαϊκά κονδύλια

0 comments

Οι τρόποι αξιοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων αλλά και οι χρηματοδοτήσεις των προτεραιοτήτων του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στους τομείς της «πράσινης» ναυτιλίας και της ναυτικής εκπαίδευσης βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε στις Βρυξέλλες από τις 9 έως τις 11 Ιανουαρίου ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης. Ο υπουργός συναντήθηκε με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Valdis Dombrovskis, τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, την επίτροπο Μεταφορών Adina Vălean και τη γενική διευθύντρια της DG REGIO Θέμη Χριστοφίδου.

Στις συναντήσεις παρουσιάστηκαν από τον Χρήστο Στυλιανίδη οι ελληνικές θέσεις, ενώ εξετάστηκαν και τρόποι για να βοηθηθεί η ελληνική ναυτιλία στο σύνολό της να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις ανάγκες της «πράσινης» μετάβασης.

COSCO: Μεγάλη πτώση κερδών

Για μεγάλη πτώση των κερδών της το 2023 προειδοποιεί η COSCO με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Οπως ανακοίνωσε ο κινεζικός ναυτιλιακός γίγαντας αναμένεται να καταγράψει κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) για τη χρήση 2023 ύψους περίπου 36,643 δισ. RMB, που αντιπροσωπεύει μείωση κατά περίπου 78,54% σε σύγκριση με περίπου 170,778 δισ. RMB (αναπροσαρμοσμένα) για την ίδια περίοδο το 2022 και καθαρά κέρδη 28,389 δισ. RMB, που αντιπροσωπεύει μείωση κατά περίπου 78,40% σε σύγκριση με περίπου 131 δισ. RMB (αναπροσαρμοσμένα) για την ίδια περίοδο το 2022.

Η αποδυνάμωση της ζήτησης για μεταφορές, η αύξηση της προσφοράς ναυτιλιακής χωρητικότητας και οι γεωπολιτικές εντάσεις επηρέασαν τους ναύλους και τα αποτελέσματα της εταιρείας, δήλωσε η COSCO.

Celestyal: Νέες κρουαζιέρες στον Περσικό

Νέες κρουαζιέρες στον Περσικό Κόλπο εντάσσει στο πρόγραμμά της από το 2024 η Celestyal. Ειδικότερα από τον Νοέμβριο του 2024 το «Celestyal Journey» θα επισκέπτεται τέσσερις νέες χώρες (Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν και Ομάν) και έξι νέα λιμάνια (Ντόχα, Μπαχρέιν, Ντουμπάι, Khasab, Sir Bani Yas και Αμπου Ντάμπι) στον Περσικό Κόλπο. Η πρώτη νέα κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων «Desert Days» θα αναχωρήσει στις 9 Νοεμβρίου 2024 από την Ντόχα του Κατάρ και θα προσεγγίσει για πρώτη φορά το Μπαχρέιν, το Ντουμπάι, το Khasab (Ομάν), το νησί Sir Bani Yas και το Αμπου Ντάμπι.

Υπενθυμίζεται ότι το «Celestyal Journey», χωρητικότητας 1.260 επιβατών, εντάχθηκε στον στόλο της εταιρείας τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι νέες κρουαζιέρες «Desert Days» θα πραγματοποιούνται έως τις 25 Ιανουαρίου του 2025 και θα επαναλαμβάνονται τη χειμερινή περίοδο.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More