Friday, September 20, 2024
Home » Ανάπτυξη στις αγορές ηλεκτροκίνησης και στα δίκτυα οπτικών ινών

Ανάπτυξη στις αγορές ηλεκτροκίνησης και στα δίκτυα οπτικών ινών

0 comments

Ο Όμιλος ΔΕΗ διευρύνει τις ευκαιρίες ανάπτυξης και σε νέες δραστηριότητες και ειδικότερα στις αγορές της ηλεκτροκίνησης και στα δίκτυα οπτικών ινών.

Στην ηλεκτροκίνηση, η ΔΕΗ blue αντιπροσωπεύει έναν ολόκληρο κόσμο νέων υπηρεσιών που σχεδιάζονται γύρω από τις σύγχρονες ανάγκες του ανθρώπου, εστιάζοντας στη βιώσιμη κινητικότητα μέσω της ηλεκτροκίνησης. Στο τέλος του 2023, τα σημεία φόρτισης ΔΕΗ blue ξεπέρασαν τα 2.000 πανελλαδικά. Το δίκτυο δημοσίως προσβάσιμων φορτιστών ΔΕΗ blue μεγαλώνει συνεχώς, κάνοντας τον κόσμο της ηλεκτροκίνησης μέρος της καθημερινότητας ολοένα και περισσότερων οδηγών, ενώ όλες οι φορτίσεις που πραγματοποιούνται στο δημόσιο δίκτυο της ΔΕΗ blue γίνονται με 100% πράσινη ενέργεια.

Παράλληλα, το 2023 η εφαρμογή ΔΕΗ blue εμπλουτίστηκε με ακόμη περισσότερες υπηρεσίες που κάνουν τη φόρτιση του ηλεκτρικού οχήματος μια ακόμη πιο εύκολη και ευχάριστη εμπειρία για τους οδηγούς.

Στο business plan του Ομίλου ΔΕΗ, η εταιρεία αναμένει στον τομέα της ηλεκτροκίνησης ετήσιο EBITDA €50 εκατ. το 2030 με συνολικές επενδύσεις μέχρι το τέλος της δεκαετίας ύψους €110 εκατ.

Όσον αφορά στα δίκτυα οπτικών ινών, η ΔΕΗ προχωρά με το πλάνο δημιουργίας δικτύου Fiber to the Home πανελλαδικά, βασιζόμενη στο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της γρήγορης ανάπτυξης του νέου δικτύου με χαμηλό κόστος, μέσω της χρήσης υφιστάμενων υποδομών. Η ΔΕΗ στοχεύει να έχει 1 εκατ. χρήστες και έσοδα €120 εκατ. μέχρι το 2030, μέσω χονδρικής.

Βιώσιμη ανάπτυξη

με Net Zero το 2040

Όραμα του Ομίλου ΔΕΗ είναι να μετασχηματιστεί σε μια οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμη, σύγχρονη, ψηφιακή εταιρεία, κατακτώντας ηγετική θέση στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διατηρώντας παράλληλα τον ρόλο ενός πολύτιμου κοινωνικού εταίρου, προσφέροντας ευημερία στο κοινωνικό σύνολο και αυξάνοντας την αξία των μετόχων.

Η στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης στοχεύει στη δημιουργία μακροπρόθεσμης και βιώσιμης αξίας για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, καθώς και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και επικεντρώνεται σε τρεις πυλώνες:

1. Μηδενικό καθαρό (Net Zero) αποτύπωμα άνθρακα. Φιλοδοξία του ομίλου αποτελεί η μετάβαση σε µία οικονομία χαμηλού άνθρακα και η ανάπτυξη των ΑΠΕ.

2. Λειτουργίες µε θετικό πρόσημο (Nature Positive) για τη φύση, με μείωση χρήσης πόρων, διαχείριση απορριμμάτων, και διατήρηση φυσικών συστημάτων.

3. Δημιουργία κοινωνικο-οικονοµικής διαμοιραζόμενης αξίας, με ενίσχυση της οικονομίας, των ανθρώπων και της κοινωνικής συλλογικής δράσης.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More