Friday, September 20, 2024
Home » Αλμα πληθωρισμού στην Τουρκία

Αλμα πληθωρισμού στην Τουρκία

0 comments

Το μεγαλύτερο μηνιαίο άλμα από τον Αύγουστο σημείωσε ο πληθωρισμός στην Τουρκία για τον μήνα Ιανουάριο, καθώς αυξήθηκε κατά 6,7% σε σχέση με τον Δεκέμβριο. Σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός έφτασε σχεδόν στο 64,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες. Οι τομείς με τις μεγαλύτερες μηνιαίες αυξήσεις τιμών ήταν η υγεία με 17,7%, τα ξενοδοχεία, καφετέριες και εστιατόρια με 12% και τα διάφορα αγαθά και υπηρεσίες με λίγο πάνω από 10%. Η ένδυση και η υπόδηση ήταν ο μόνος τομέας που παρουσίασε μηνιαία μείωση των τιμών, με -1,61%. Τα τρόφιμα, τα ποτά και ο καπνός, καθώς και οι μεταφορές, αυξήθηκαν μεταξύ περίπου 5% και 7% σε μηνιαία βάση, ενώ η στέγαση αυξήθηκε κατά 7,4% από τον Δεκέμβριο.

Μειώθηκαν οι εξαγωγές

Οι εξαγωγές της Γερμανίας μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Δεκέμβριο λόγω της αδύναμης παγκόσμιας ζήτησης, όπως έδειξαν τα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας. Συνολικά οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 4,6% τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Οι εξαγωγές προς τις χώρες της ΕΕ μειώθηκαν κατά 5,5%, ενώ οι εξαγωγές προς χώρες εκτός ΕΕ μειώθηκαν κατά 3,5%, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία. Οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 6,7% σε σχέση με τον Νοέμβριο.

UniCredit:

αυξημένο μέρισμα

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ και πλέον ετών ενισχύθηκαν οι μετοχές της UniCredit. Τώρα η τράπεζα αυξάνει τις επιστροφές στους μετόχους της από τα κέρδη του 2023 στα 8,6 δισ. ευρώ. Το δεύτερο μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Ιταλίας σημείωσε καθαρά κέρδη περίπου 2,81 δισ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο του 2023, σχεδόν τριπλάσια από τις προβλέψεις των αναλυτών, με έσοδα υψηλότερα από τα αναμενόμενα, καθώς και χαμηλότερες προβλέψεις για επισφαλή δάνεια και μη λειτουργικά στοιχεία.

Απόβαση Ασιατών

στο Λονδίνο

Αγοραστές από το εξωτερικό απέκτησαν το 45% των σπιτιών που πουλήθηκαν στις πιο ακριβές συνοικίες του κεντρικού Λονδίνου το 2023, από 39% το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία της Hamptons International που επικαλείται το Bloomberg. Η μεταβολή αυτή οφείλεται σε μεγαλύτερο μερίδιο αγοραστών από την Ασία και την Ευρωπαϊκή Ενωση, με τους πρώτους να αποτελούν σχεδόν το ένα τρίτο των αγορών κατοικιών τόσο στις κεντρικές περιοχές όσο και στο ευρύτερο Λονδίνο, αναφέρεται.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More