Friday, November 22, 2024
Home » Αλλαγή φορολογικής πολιτικής στη Μ. Βρετανία

Αλλαγή φορολογικής πολιτικής στη Μ. Βρετανία

0 comments

Η βρετανική κυβέρνηση σφίγγει τα φορολογικά λουριά για τους ξένους εφοπλιστές που ζουν στο Λονδίνο. Το φορολογικό καθεστώς μη κατοίκου ή non-domiciled ή non-dom θα αλλάξει από τον Απρίλιο του επόμενου έτους. Η τελευταία μεγάλη ανατροπή έγινε το 2017, όταν εισήχθη ένα «ανώτατο όριο» 15 ετών, περιορίζοντας τον αριθμό των ετών που ένας non-dom θα μπορούσε να επωφεληθεί από τη φορολογική απαλλαγή των εισοδημάτων και των κερδών του από το εξωτερικό. Τώρα το καθεστώς αυτό θα το απολαμβάνει μόνο για τέσσερα χρόνια. Το TradeWinds αναφέρει ότι οι πλοιοκτήτες με έδρα το Λονδίνο προσανατολίζονται να χρησιμοποιούν περισσότερο τα οικογενειακά καταπιστεύματα παρά την ιδιότητα του non-dom για να προστατεύσουν τον πλούτο τους από την Εφορία.

Δεν υπάρχει επαφή

με τους πειρατές

Η πλοιοκτήτρια του φορτηγού πλοίου από το Μπανγκλαντές, το οποίο απήχθη στον Ινδικό Ωκεανό την Τρίτη, δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία επαφή με τους πειρατές, παρά τις φήμες που κυκλοφορούν στα εγχώρια μέσα ενημέρωσης για απαιτήσεις λύτρων. Ο ιστότοπος Onkar Only Truth επικαλείται τις οικογένειες των μελών του πληρώματος του «Abdullah» χωρητικότητας 58.000 dwt (κατασκευής 2015) λέγοντας ότι οι ένοπλοι θέλουν πληρωμή 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι πειρατές έχουν απειλήσει να σκοτώσουν έναν προς έναν τους 23 μπανγκλαντεσιανούς ναυτικούς που βρίσκονται στο πλοίο αν δεν λάβουν τα μετρητά. Ο ιδιοκτήτης του πλοίου, ο όμιλος χαλυβουργίας KSRM, δήλωσε στην «Dhaka Tribune» ότι δεν έχουν τεθεί ακόμη αιτήματα. Η KSRM έχει έρθει σε επαφή με τον βρετανικό ασφαλιστή του πλοίου, τη West of England Protection and Indemnity Club, για την απελευθέρωση των ομήρων.

Αυξημένη ζήτηση

για πετρέλαιο

Τα πλοία που κατέπλευσαν στη Σιγκαπούρη για δεξαμενή καυσίμων σημείωσαν φέτος ιστορικό υψηλό, καθώς η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα μεταμορφώνει την παγκόσμια θαλάσσια κυκλοφορία, δήλωσε την Πέμπτη ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΔΟΕ). Συνολικά 3.751 πλοία κατέπλευσαν στην πόλη-κράτος τον Ιανουάριο, ένα μηνιαίο ρεκόρ, καθώς οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες αποστάσεις πλεύσης με τη Διώρυγα του Σουέζ και την Ερυθρά Θάλασσα εκτός ορίων για το μεγαλύτερο μέρος της κυκλοφορίας. Η αύξηση των αγορών καυσίμων για τη ναυτιλία συνέβαλε στο να αναβαθμίσει ο ΙΕΑ την πρόβλεψή του για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2024. Οι μακρύτερες ναυτιλιακές διαδρομές και οι ταχύτερες ταχύτητες των πλοίων είχαν σαν αποτέλεσμα να φτάσουν σε επίπεδα ρεκόρ οι ποσότητες ναυτιλιακών καυσίμων που διατέθηκαν από το λιμάνι της Σιγκαπούρης.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More