Saturday, September 28, 2024
Home » ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη δεν αντιλαμβάνεται ποια χώρα υποτίθεται ότι κυβερνά

ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη δεν αντιλαμβάνεται ποια χώρα υποτίθεται ότι κυβερνά

0 comments

Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην χώρα που υποτίθεται ότι κυβερνά αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ μετά και την απόφαση της κυβέρνησης για να καταργήσει τα μέτρα κατά της ακρίβειας.

Παράλληλα αναφέρει πως ούτε έχει ιδέα για το τι βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας εξαιτίας της ακρίβειας. Δεν εξηγείται αλλιώς, σημειώνει, η απόφασή της να καταργήσει τα μοναδικά μέτρα που υπήρχαν για στήριξη της κοινωνίας απέναντι στην ακρίβεια, δηλαδή την επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα και τον μηδενικό ΦΠΑ σε ορισμένα προϊόντα. Τονίζει στην ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ ότι μόλις προχθές η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή διαπίστωσε αυξήσεις στις τιμές 18 βασικών προϊόντων -ανάμεσα τους τα πλείστα τρόφιμα- και χθες η κυβέρνηση απεφάνθη ένα περίπου ότι δεν υπάρχει ακρίβεια κι ότι δεν χρειάζονται κοινωνικά μέτρα.

Συμπληρώνοντας αναφέρει ότι ακόμα πιο προβληματική είναι η δικαιολόγηση της απαράδεκτης απόφασης από την κυβέρνηση. Αν ειλικρινά αναγνωρίζουν τη σημασία της ΑΤΑ, τότε θα πρέπει να κάνουν αυτό που ζητούμε εδώ και καιρό: να τροποποιήσουν το διάταγμα για τον κατώτατο μισθό ώστε να παίρνουν ΑΤΑ και όλοι οι χαμηλόμισθοι του ιδιωτικού τομέα, και να στηρίξουν τον αγώνα του εργατικού κινήματος για να καλύψει η ΑΤΑ κάθε εργαζόμενο του τόπου. Όσο δε για τα επιδόματα, το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι «άραγε δεν γνωρίζει η κυβέρνηση και το Υπουργείο ότι μια σειρά από επιδόματα δεν τυγχάνουν τιμαριθμικής αναπροσαρμογής και είναι καθηλωμένα στα επίπεδα της περασμένης δεκαετίας; Όπως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, η φοιτητική χορηγία, το επίδομα των χαμηλοσυνταξιούχων αλλά και ορισμένα επιδόματα για τα άτομα με αναπηρίες».

Τέλος σημειώνει πως «ο κυπριακός λαός χρειάζεται μια ισχυρή ασπίδα προστασίας απέναντι στην ακρίβεια και την τραπεζική αυθαιρεσία. Τρόποι και πόροι υπάρχουν, θέληση και συναίσθηση δεν υπάρχουν-προφανώς- στο Προεδρικό».

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise