Friday, October 11, 2024
Home » ΑΚΕΛ: Ευθεία επίθεση με χαρακτηρισμούς κατά Προέδρου για ΑΗΚ, ακρίβεια και τράπεζες

ΑΚΕΛ: Ευθεία επίθεση με χαρακτηρισμούς κατά Προέδρου για ΑΗΚ, ακρίβεια και τράπεζες

0 comments

Το ΑΚΕΛ κατηγορεί τoν Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα μείνει για πάντα κυβερνητικός εκπρόσωπος του Αναστασιάδη όσον αφορά τις τράπεζες και πως υποσκάπτει συθέμελα τηνΑρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι, «Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη υποσκάπτει συθέμελα την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου. Αυτό συνιστά η πρόθεση της αποξενώσει τα δίκτυα της ΑΗΚ για να δημιουργήσει έναν νέο οργανισμό ο οποίος θα αναλάβει την ηλεκτρική διασύνδεση, αντί να διασφαλίσει την κρατική ιδιοκτησία των δικτύων.

Το συναγερμικό δόγμα της ιδιωτικοποίησης των ημικρατικών οργανισμών και των κοινωνικών κατακτήσεων εφαρμόζεται και από αυτή την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη έκλεισε τις Κυπριακές Αερογραμμές, τον Συνεργατισμό και ιδιωτικοποίησε το Λιμάνι Λεμεσού. Τώρα την σκυτάλη του ξεπουλήματος παίρνει η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη με τα προφανή σχέδια της για ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ, αφού πρώτα την οδηγήσει στην παράλυση και τον μαρασμό.

Το μήνυμα του ΑΚΕΛ είναι σαφές προς την κυβέρνηση. Οι ημικρατικοί οργανισμοί και ο εθνικός πλούτος του κυπριακού λαού δεν είναι για ξεπούλημα, αντίθετα πρέπει να είναι στην υπηρεσία της οικονομίας και της κοινωνίας ως μοχλοί ανάπτυξης και ευημερίας».

Με δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμά αναφέρει πως Nίκος Χριστοδουλίδης έγινε Πρόεδρος αλλά θα μείνει για πάντα κυβερνητικός εκπρόσωπος του Αναστασιάδη

Τόνισε πως είναι Πρόεδρος σχεδόν δύο χρόνια και είναι στην κυβέρνηση εδώ και 12 χρόνια, αλλά επιμένει να ψάχνει άλλοθι στο παρελθόν και μάλιστα για να αθωώσει τις τράπεζες και τους τραπεζίτες.

Επίσης σημείωσε πως αυτό όμως ωχριά μπροστά στο γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει στο θέμα της ακρίβειας και των μεγάλων προβλημάτων της κοινωνίας. «Προχθές ανακοίνωσε τερματισμό του μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε ορισμένα προϊόντα και σήμερα -μετά από τις αντιδράσεις- το επανέφερε. Εξαγγέλλει επί 1,5 χρόνο στεγαστικά σχέδια και ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί. Βρίσκει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ να χαρίζει στις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά ποτέ τάχα δεν φτάνουν τα χρήματα του κράτους για πραγματικά μέτρα για τηνακρίβεια».

Τέλος αναφέρει ότι η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας χρειάζεται εδώ και τώρα ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης της ακρίβειας. Και χρειάζεται και μια κυβέρνηση που να έχει συναίσθηση και αντίληψη τι συμβαίνει στη χώρα.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More