Thursday, October 10, 2024
Home » ΑΚΕΛ για το δίκτυο της ΑΗΚ: Όχι στην πρόταση του Υπουργού Ενέργειας για GSI

ΑΚΕΛ για το δίκτυο της ΑΗΚ: Όχι στην πρόταση του Υπουργού Ενέργειας για GSI

0 comments

Η πρόθεση της κυβέρνησηςνα αποξενώσει τα δίκτυα της ΑΗΚ για να δημιουργήσει έναν νέο οργανισμό ο οποίος θα αναλάβει την παρακολούθηση και υλοποίηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης δεν μας βρίσκει σύμφωνους, αναφέρει σε δήλωση της η Επικεφαλής του Τομέα Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΑΚΕΛ, Χριστίνα Νικολάου.

Σημείωσε πως, «το ΑΚΕΛ εδώ και καιρό έχει τοποθετηθεί για αυτό το ζήτημα. Η ΑΗΚ πρέπει να συμμετάσχει στο έργο, ούτως ώστε να παρακολουθήσει την πορεία υλοποίησης του, δεδομένης της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας που κατέχει. Ειδικότερα η εισήγηση μας είναι όπως αυτό γίνει μέσω της υφιστάμενης Επιχειρηματικής Μονάδας Δικτύων (Μεταφοράς και Διανομής), η οποία είναι η μία εκ των Επιχειρηματικών Μονάδων που έχουν συσταθεί από την ΑΗΚ στα πλαίσια της συμμόρφωσης της με τη Ρυθμιστική Απόφαση της ΡΑΕΚ».

Τόνισε πως, «Η πρόταση που κατατέθηκε από την κυβέρνηση, για αποξένωση των δικτύων με πρόφαση την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος είναι αντιφατική και ενέχει κινδύνους. Η ΑΗΚ πρέπει να παραμείνει στην ολότητα της , ένας καθετοποιημένος και λειτουργικά διαχωρισμένος, Ημικρατικός Οργανισμός δημοσίου δικαίου , εύρωστος ευέλικτος εκσυγχρονισμένος για να μπορεί να βασίζεται πάνω του το Κράτος ως πυλώνα ασφάλειας για την αξιόπιστη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας».

Τέλος αναφέρει ότι η κυβέρνηση οφείλει να βρει τον τρόπο να προχωρήσει το έργo διασφαλίζοντας τα πιο πάνω και πως η ΑΗΚ για να μπορεί να διαδραματίσει τον καθοριστικό της ρόλο πρέπει να στηριχτεί και όχι να αποξενωθεί ο εθνικός πλούτος των Δικτύων από κρατική ιδιοκτησία. Η δημόσια ιδιοκτησία των δικτύων, αποτελεί ζήτημα εθνικής ασφάλειας και είναι πρακτική που ακολουθείται και σε άλλα κράτη στην Ευρώπη.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More