Sunday, September 8, 2024
Home » Αισιόδοξος για συμφωνία στην οικοδομική ο Παναγιώτου

Αισιόδοξος για συμφωνία στην οικοδομική ο Παναγιώτου

0 comments

Σήμερα αναμένεται να δοθεί η απάντηση της εργοδοτικής πλευράς στον Υπουργό Εργασίας κατά πόσο αποδέχεται τη μεσολαβητική του πρόταση για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην οικοδομική βιομηχανία την οποία έκαναν ήδη δεκτή οι συντεχνίες οικοδόμων της ΣΕΚ, της ΠΕΟ και της ΔΕΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφόρηση μας, για διαμόρφωση της τελική της απάντησης η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣΕΟΚ) θα πραγματοποιήσει νέα συνεδρίαση σήμερα του Κεντρικού της Συμβουλίου. Παρά τις επιφυλάξεις που υπάρχουν μεταξύ μερίδας εργολάβων μελών της ΟΣΕΟΚ η ηγεσία της Ομοσπονδίας όπως γράψαμε διάκειται θετικά στην πρόταση που εξασφαλίζει εργατική ειρήνη στον κλάδο έως το τέλος του 2027.

Τα πιο πάνω φαίνεται να είναι σε γνώση και του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Παναγιώτου, ο οποίος επανέλαβε, πάντως και χθες την αισιοδοξία του για κατάληξη σε συμφωνία όσον αφορά την ανανέωση της σύμβασης στην οικοδομική βιομηχανία επιβεβαιώνοντας την ίδια ώρα και την μικρή παράταση που δόθηκε για τελικές τοποθετήσεις στην ΟΣΕΟΚ.

«Ζητήθηκε από πλευράς εργοδοτών του κλάδου να δοθεί μια μικρή παράταση ορισμένων ημερών και θεωρώ ότι είναι προς την θετική κατεύθυνση το αίτημα αυτό», είπε χθες ο Υπουργός ερωτηθείς για το θέμα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε για την επιτάχυνση της καταβολής των επιδομάτων του ΤΚΑ. Ανέφερε ότι «οι πρώτες αντιδράσεις των κοινωνικών εταίρων φαίνεται να είναι θετικές και αισιοδοξώ ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα καταστεί εφικτή η κατάληξη σε συμφωνία έτσι ώστε η σύμβαση να ανανεωθεί». «Η διασφάλιση της ομαλότητας και της σταθερότητας στην οικοδομική βιομηχανία είναι πάρα πολύ σημαντική για την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας», υπογράμμισε.

Για αυτό τον σκοπό, όπως είπε, «έχουμε φροντίσει, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους του κλάδου να παρουσιαστεί μια μεσολαβητική πρόταση από το Υπουργείο Εργασίας, που να δημιουργεί τις δυνατότητες και τις προοπτικές για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης».

Με δεδομένο, πάντως, ότι η απάντηση της ΟΣΕΟΚ θα δοθεί σήμερα στον Υπουργό Εργασίας θεωρείται πως εξελίξεις, είτε αυτές αφορούν υπογραφή της σύμβασης είτε και νέες επαφές για το θέμα θα υπάρξουν μάλλον νωρίς την ερχόμενη εβδομάδα.

Και για το 12%

Αισιοδοξία για κατάληξη σε αποφάσεις, οι οποίες να συγκεντρώνουν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, εξέφρασε χθες ο υπουργός Εργασίας και για το θέμα τηςαναλογιστικής μείωσης του 12%, καλώντας παράλληλα όλους τους κοινωνικούς εταίρους «σε εποικοδομητική συμμετοχή στην σχετική συζήτηση». Σε ερώτηση για το θέμα είπε πως αναμένει ότι «μέσα στο επόμενο διάστημα, οποιεσδήποτε τοποθετήσεις παρουσιαστούν ενώπιον μας, θα αξιολογηθούν».

Κάλεσε επίσης όλους τους κοινωνικούς εταίρους «σε εποικοδομητική συμμετοχή στην σχετική συζήτηση έτσι ώστε να καταφέρουμε εντός του 2024 να έχουμε απτά αποτελέσματα τα οποία να μπορέσουν να ελαφρύνουν συνταξιούχους που έχουν υποστεί την αναλογιστική μείωση κατά τα προηγούμενα χρόνια μέσα από την καθημερινότητα τους».

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More