Tuesday, October 8, 2024
Home » Αγγίζει τα 80 δολ. το μπρεντ σήμερα – Όλα ρευστά για τις επόμενες μέρες

Αγγίζει τα 80 δολ. το μπρεντ σήμερα – Όλα ρευστά για τις επόμενες μέρες

0 comments

Μεγάλη αβεβαιότητα επικρατεί στις διεθνείς αγορές για τις αυξομειώσεις στην τιμή του πετρελαίου μπρεντ, καθώς η κατάσταση στη Μέση Ανατολή παραμένει έκρυθμη, χωρίς να είναι δυνατές ασφαλείς προβλέψεις για τη συνέχεια.

Αν και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα είχαν δημιουργηθεί ελπίδες στις ασιατικές αγορές ότι η ανοδική τάση της περασμένης εβδομάδας στην τιμή του πετρελαίου θα διακοπτόταν σήμερα και τις επόμενες μέρες, η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων έφερε αυξήσεις, με την τιμή αυτή την ώρα για μελλοντικές παραδόσεις να πλησιάζει στα 80 δολάρια (79.5 δολ. το βαρέλι).

Στις αρχές της ασιατικής συνεδρίασης της Δευτέρας, οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν μικρή υποχώρηση σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent στο ICE να υποχωρούν κατά 0,35% στα 77,78 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του WTI στο Nymex υποχώρησαν 0,23% στα 74,21 δολάρια το βαρέλι.

Στη συνέχεια, όπως προαναφέραμε, η διαπραγμάτευση κυμάνθηκε και παραμένει το μεσημέρι της Δευτέρας γύρω στα 79.5 δολάρια το βαρέλι. Ωστόσο, τον Οκτώβριο του 2023 η τιμή γυρόφερνε τα 92 δολάρια. Πριν από ένα μήνα, όμως, πριν τη νέα κλιμάκωση της αντιπαράθεσης Ισραήλ – Ιράν (10/9/24) η τιμή του μπρεντ ήταν κάτω από 70 δολάρια (69.2 δολάρια).

Σε περίπτωση εκδήλωσης νέας στρατιωτικής επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν ή σε στόχους ιρανικών συμφερόντων τις επόμενες μέρες θεωρείται βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε νέες αυξήσεις στις τιμές.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More