Friday, September 20, 2024
Home » Αγία Νάπα και Πρωταράς ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον τουρισμό

Αγία Νάπα και Πρωταράς ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον τουρισμό

0 comments

Ως ιστορική και όχι άδικα χαρακτηρίζεται η συνένωση δυνάμεων των φορέων του τουρισμού και των δύο διευρυμένων Δήμων, που αποφάσισαν ν’ αφήσουν πίσω διαφορές και αντιπαλότητες και να ενώσουν δυνάμεις για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος σε Αγία Νάπα και Πρωταρά, αλλά και της ενδοχώρας. Πλέον οι δύο κοσμοπολίτικοι τουριστικοί προορισμοί, που κατέχουν μαζί περίπου το 42% των διαθέσιμων κλινών της Κύπρου, πορεύονται με μια φωνή, αφού έγινε αντιληπτό πως με αυτόν τον τρόπο έχουν πιο πολλά να κερδίσουν, παρά να χάσουν.

Το πρώτο βήμα έγινε με την απόφαση για κοινή προώθηση του τουριστικού προϊόντος της ελεύθερης Αμμοχώστου, μέσω δυναμικής καμπάνιας που παρουσιάστηκε αρχές Αυγούστου σε πανηγυρικό κλίμα. Την υλοποίηση της καμπάνιας, με τίτλο “Live Unforgettable Moments”, ανέλαβε ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου και στηρίζεται από την ΕΤΑΠ Αμμοχώστου, τους Δήμους Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου-Δερύνειας, την Hermes Airports και επιχειρηματίες της περιοχής. Κύρια στόχευση διαδικτυακής εκστρατείας, που θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο, είναι αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, οι σκανδιναβικές χώρες, η Γερμανία, η Ελβετία, η Αυστρία, η Πολωνία και η Γαλλία. Στις αγορές στόχους θ’ αξιοποιηθούν, όπως ανακοινώθηκε, καινοτόμα και σύγχρονα εργαλεία και πλατφόρμες, όπως η Sojern και το Channel Factory.

Η συνένωση δυνάμεων αποτελούσε διαχρονική θέση του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, ωστόσο, οι προσπάθειες έπεφταν στο κενό λόγω της μεγάλης κόντρας και του ανταγωνισμού μεταξύ των Δήμων Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας. «Εμείς εδώ και αρκετό καιρό προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπο να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις και να μπορέσουμε να συνεργαστούμε σε αρκετά από τα θέματα που αφορούν και τους δύο προορισμούς, διότι αυτό, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια είχε στοιχίσει αρκετά στην επαρχία σε θέματα προβολής, αλλά και ανάπτυξης» ανέφερε στον «Φ» ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, Παναγιώτης Κωνσταντίνου, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τα αποτελέσματα των κοινών δράσεων. «Εμάς αυτό που μας σκοτώνει είναι η εποχικότητα και αυτή η ομαλοποίηση των σχέσεων ευελπιστούμε πως θα βοηθήσει και σε αυτό το θέμα για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που αποτελεί και το μεγαλύτερο μας πρόβλημα».

Η κοινή προβολή των δύο προορισμών είναι κάτι «που γίνεται για πρώτη φορά», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Αμμοχώστου, δήμαρχος Αγίας Νάπας, Χρίστος Ζαννέττου, υποδεικνύοντας πως υπάρχει παραγωγική συνεργασία με τον Δήμο Παραλιμνίου. «Είναι πολύ σημαντική ενέργεια επειδή βάζει τα τουριστικά δεδομένα της ελ. επαρχίας Αμμοχώστου σε διαφορετική δομή προβολής, τόσο για τους δύο προορισμούς όσο και για την ενδοχώρα. Η προβολή αφορά στο σύνολο της την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και είμαι αισιόδοξος πως η συνεργασία θα συνεχίσει με όλους τους φορείς για να μπορέσουμε ν’ αναβαθμίσουμε την εικόνα μας και να ενισχύσουμε τις τουριστικές μας αγορές» σημείωσε, υποδεικνύοντας πως δρομολογούνται και καταστατικές αλλαγές στην ΕΤΑΠ, ώστε πρόεδρος να μην είναι ένας εκ των δημάρχων.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Παραλιμνίου-Δερύνειας, Γιώργος Νικολέττος, κάνει λόγο για ιστορική στιγμή, αφού για πρώτη φορά, όπως λέει, τίθενται οι βάσεις για ενιαία στρατηγική προώθησης ολόκληρης της περιοχής, χωρίς να διαχωρίζονται ο Πρωταράς και η Αγία Νάπα ή η ενδοχώρα. «Πιστεύω ότι αλλάζουμε την ιστορία προς όφελός μας» υπογράμμισε, υποδεικνύοντάς πως «με τον τρόπο αυτό αποδεικνύουμε ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε την τουριστική ανάπτυξη που προσδοκούμε, ενώ παράλληλα προχωρούμε ως τοπικές αρχές σε δράσεις και έργα, ώστε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση της εποχικότητας, καθώς και στη δημιουργία της προοπτικής για αειφόρο τουρισμό».

Βαρύτητα στις ειδικές μορφές τουρισμού

Στην περιοχή θέλουν να επενδύσουν και στις ειδικές μορφές τουρισμού. Στους στόχους των φορέων της περιλαμβάνονται ο αθλητικός, ο γαστρονομικός, αλλά και ο ρομαντικός τουρισμός που θα προωθηθούν σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, όπως αυτή του Παρισιού και του Λονδίνου. Ο μεγαλύτερος στόχος, ωστόσο, είναι η προσέλκυση χειμερινού τουρισμού, που θα οδηγήσει και στην πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. «Τον Οκτώβριο θα συμμετάσχουμε και σε εκδήλωση του Υφ. Τουρισμού στην Πολωνία, που περιλαμβάνει συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες σε διάφορες πόλεις, ενώ θα φιλοξενήσουμε και ομάδα με τουριστικούς πράκτορες από τη χώρα για να τους δείξουμε τι μπορεί να προσφέρει ολόχρονα η περιοχή. Η Πολωνική είναι μια ανερχόμενη αγορά στην οποία σκοπεύουμε να επενδύσουμε», είπε ο λειτουργός της ΕΤΑΠ.
Από τον Νοέμβριο, εξάλλου, θα τρέξει πρόγραμμα περιηγήσεων που θα απευθύνεται στους τουρίστες μακράς διαμονής (long stayers), που προέρχονται κυρίως από σκανδιναβικές χώρες. «Θα μπορούν ν’ αξιοποιήσουν το πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει περιηγήσεις στην περιοχή, βόλτες σε αξιοθέατα, αλλά και επισκέψεις σε επιχειρήσεις που έχουν να κάνουν είτε με τον αγροτικό τομέα, είτε με παραδοσιακά επαγγέλματα», ανέφερε, τέλος, ο κ. Καυκαλιάς.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More