Friday, September 20, 2024
Home » Αβέρωφ Νεοφύτου: «Αδιάβαστη η κυβέρνηση στα μαθήματα κοινοβουλευτισμού»

Αβέρωφ Νεοφύτου: «Αδιάβαστη η κυβέρνηση στα μαθήματα κοινοβουλευτισμού»

0 comments

Ευχαριστώ τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο για τα μαθήματα κοινοβουλευτισμού που προσπαθεί να μου διδάξει – ελπίζω την επόμενη φορά να είναι καλύτερα διαβασμένος, απαντά ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου στο πόλεμο που έχει ξεσπάσει σε σχέση με την πρόταση νόμου για τους κουρεμένους που ανέφερε ο Προέδρος Χριστοδουλίδης στο Ανώτατο.

Συγκεκριμένα απαντά:

Επί της ουσίας λοιπόν (γιατί οι πολίτες έχουν πραγματικά βαρεθεί τα επικοινωνιακά κολπάκια):

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν μελέτησε καν την πρόταση νόμου μας. Διαφορετικά δεν θα επικαλείτο αύξηση δαπανών και αντισυνταγματικότητα. Αυτό που η πρόταση μου προνοεί είναι το πού θα καταλήγουν τα €80 εκατ., τα οποία οι τράπεζες πληρώνουν κάθε χρόνο.

Και αυτό που ψηφίσαμε, είναι να πηγαίνουν στο ταμείο για τους “κουρεμένους”, τους κατόχους αξιογράφων, τους μετόχους – καθώς και στα “κουρεμένα” ταμεία πρόνοιας των εργαζομένων. Ακριβώς όπως με τον νόμο που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων σε σχέση με το τέλος επί των πωλήσεων ακινήτων που θα πηγαίνει στο Ταμείο Προσφύγων – νόμου του οποίου ουδείς αμφισβήτησε την συνταγματικότητα.

Τελεσιδίκως, να αναμένουμε την απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου, αφού ο ΠτΔ επιμένει στην αναφορά του νόμου.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More