Tuesday, November 26, 2024
Home » Αβέρωφ: Λήγουν τα φορολογικά κίνητρα για εξυπηρέτηση κόκκινων δανείων

Αβέρωφ: Λήγουν τα φορολογικά κίνητρα για εξυπηρέτηση κόκκινων δανείων

0 comments

Με παρέμβασή του στην πλατφόρμα Χ, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου επισημαίνει στην Κυβέρνηση -και τη Βουλή- ότι τέλος Δεκεμβρίου λήγει η ισχύς των νομοσχεδίων που είχαν ψηφιστεί για εξαίρεση από την καταβολή φορολογιών για ακίνητα που παραχωρούνταν έναντι χρέους ή τα πωλούσε ο ιδιοκτήτης ή στενό συγγενικό του πρόσωπο ή συνδεδεμένη εταιρεία για εξόφληση μη εξυπηρετούμενου δανείου.

«Το μέτρο ως έχει λήγει στο τέλος του χρόνου», αναφέρει ο κ. Νεοφύτου, «και δυστυχώς δεν βλέπουμε καμία ενέργεια από πλευράς Κυβέρνησης για να τύχει επέκτασης, παρά το γεγονός ότι έχουν απομείνει μόνο τρεις νομοθετικές συνεδρίες της ολομέλειας της Βουλής πριν από τη διακοπή των γιορτών των Χριστουγέννων.

Ο κ. Νεοφύτου εξηγεί ότι «τα τελευταία χρόνια Κυβέρνηση και Βουλή είχαν συμφωνήσει και δημιούργησαν ένα πλαίσιο με φορολογικά κίνητρα για καλύτερη και ευκολότερη διευθέτηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Το πλαίσιο αυτό είχε δημιουργηθεί με 7 προτάσεις νόμου του Δημοκρατικού Συναγερμού, που υιοθετήθηκαν από τη πλειοψηφία των κομμάτων. Βασικά, στο πλαίσιο ενέπιπταν δάνεια που ήταν μη εξυπηρετούμενα μέχρι το 2015 και εξαιρούνταν από καταβολή φορολογιών για ακίνητα που παραχωρούνταν έναντι χρέους ή τα πωλούσε ο ιδιοκτήτης ή στενό συγγενικό του πρόσωπο ή συνδεδεμένη εταιρεία για εξόφληση μη εξυπηρετούμενου δανείου.

Ήταν ένα πολύ βοηθητικό μέτρο και συνέβαλε πολύ θετικά στη διευθέτηση χιλιάδων μη εξυπηρετούμενων δανείων», καταλήγει.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση τηςΚεντρικής Τράπεζας, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην πραγματική οικονομία ανέρχονται σε περίπου 18 δισ. ευρώ.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More