Tuesday, October 8, 2024
Home » Ίσως προλάβει τα ψώνια των Χριστουγέννων το e-kalathi…

Ίσως προλάβει τα ψώνια των Χριστουγέννων το e-kalathi…

0 comments

Η Κρατική Υπηρεσία είναι γνωστό πως κατά κανόνα δεν τα πάει καλά με τα χρονοδιαγράμματα και την έγκαιρη παράδοση έργων, αλλά η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή (του Υπουργείου Εμπορίου) γεννά ελπίδες στους καταναλωτές ότι μέχρι τα Χριστούγεννα και την έξαρση της κατανάλωσης θα είναι διαθέσιμο προς χρήση το εργαλείο σύγκρισης τιμών σε μεγάλες υπεραγορές, γνωστό ως e-kalathi.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή βρίσκεται στα τελικά στάδια ετοιμασίας ενός σημαντικού εργαλείου για τους καταναλωτές, όσον αφορά στη διαφάνεια και τη δυνατότητα σύγκρισης τιμών, προχωρώντας τάχιστα στην υλοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας e-kalathi, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία περί τα τέλη του έτους, ενώ εργάζεται και για την ολοκλήρωση της συζήτησης και την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον καθορισμό ανώτατης τιμής πώλησης στο νερό ή/και άλλα προϊόντα, σε αγορές όπου εξ αντικειμένου δεν μπορεί να αναπτυχθεί επαρκής ανταγωνισμός».

Σε άλλο σημείο επισημαίνεται ότι «με εκσυγχρονισμένες μεθόδους (η Υπηρεσία) παρακολουθεί καθημερινά τις διακυμάνσεις στις τιμές των καυσίμων και άλλων βασικών προϊόντων, παρεμβαίνοντας εκεί και όπου κρίνεται σκόπιμο».

Η Υπηρεσία έχει, επίσης, εντατικοποιήσει την προσπάθεια για εκπαίδευση και ενημέρωση των επιχειρήσεων για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, έχει υιοθετήσει αναβαθμισμένο μηνιαίο Παρατηρητήριο Τιμών, το οποίο δίνει στον καταναλωτή μια αντικειμενική συγκριτική αποτύπωση των τιμών της αγοράς για 250 προϊόντα σε 400 καταστήματα παγκύπρια και έχει προχωρήσει σε συνέργειες με άλλες κρατικές υπηρεσίες και φορείς για την αποτελεσματική θωράκιση και προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More