Friday, September 20, 2024
Home » Έσπασε το ρεκόρ του 2019 η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια – Ικανοποίηση εκφράζει ο Υφυπουργός Τουρισμού στο OMEGA

Έσπασε το ρεκόρ του 2019 η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια – Ικανοποίηση εκφράζει ο Υφυπουργός Τουρισμού στο OMEGA

0 comments

Έσπασε το ρεκόρ του 2019 η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια – Ικανοποίηση εκφράζει ο Υφυπουργός Τουρισμού στο OMEGA

Κάθε προσδοκία και κάθε προηγούμενο ξεπέρασε το 2023 η επιβατική κίνηση στους δύο διεθνής αερολιμένες της Κύπρου, σπάζοντας ακόμα και το ρεκόρ του «χρυσού» 2019.

10 εκατομμύρια 378 χιλιάδες 829 επιβάτες πέρασαν από τα δύο κυπριακά αεροδρόμια από τον Ιανουάριο έως και τον Οκτώβριο του 2023, εκ των οποίων 7 εκατομμύρια 175 χιλιάδες 925 πέρασαν από το Αεροδρόμιο Λάρνακας, με την επιβατική κίνηση από τον Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο να παραμένει σταθερά πάνω από ένα εκατομμύριο στο σύνολο και των δύο αεροδρομίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκλαψαν και οι πέτρες στο τελευταίο αντίο των θυμάτων του…

ΒΙΝΤΕΟ / Ιράν: Εκρήξεις κοντά στον τάφο του Κασέμ Σουλεϊμανί…

ΚΥΠΡΟΣ / Covid: Στο τραπέζι η επαναφορά χρήσης μάσκας σε…

Στοιχεία Hermes Airports

Ιανουάριος – Οκτώβριος 2023

Σύνολο Τουριστών: 10,378,829

Λάρνακα: 7,175,925

Πάφος: 3,202,904

Με τον υφυπουργό τουρισμού, μιλώντας στο OMEGA να εκφράζει πλήρη ικανοποίηση.

O Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής δήλωσε ότι «μέχρι το Νοέμβριο καταγράφηκε άνοδος της τάξης του 20,4% σε σχέση πάντοτε με το προηγούμενο έτος. Μιλάμε για αύξηση της τάξης των 630,000 επιπλέον επισκεπτών. Σε σχέση με το 2019 καταγράφεται μια μείωση της τάξης των 100,000 αφίξεων. Πρόκειται για μια πολύ καλή χρονιά που ξεπέρασε και τους αρχικούς μας στόχους».

Μεγαλύτερη αγορά εξακολουθεί να παραμένει η βρετανική, ενώ ακολουθούν η ελβετική, η σουηδική, και η φινλανδική. Άνοδο κατέγραψε και η αγορά της Πολωνίας και η αγορά της Γαλλίας.

O κ. Κουμής δήλωσε ότι «μέχρι και ον Σεπτέμβριο ο τουρισμός, είχε συνεισφέρει στα ταμεία της δημοκρατίας το συνολικό ποσό των 2,45 δις ευρώ κάτι που με μαθηματική ακρίβεια καταδεικνύει ότι θα σπάσουμε το ρεκόρ του 2018 που είναι 2,17 δις. Αναμένουμε ότι για το 2023 θα είναι γύρω στα 3 δις ευρώ. Είναι ρεκόρ εσόδων ακόμα και αν αφαιρέσουμε τον πληθωρισμό».

Κατά το 2023, εξάλλου, η Κύπρος βρέθηκε στην έκτη θέση ανάμεσα στους προορισμούς που αναζητήθηκαν περισσότερο, γεγονός που καταδεικνύει πως η χώρα μας βρίσκεται ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς και επιθυμητούς προορισμούς, μετά την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Κροατία.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More