Tuesday, September 17, 2024
Home » Έργα €6 εκατ. αλλάζουν την Αθηένου

Έργα €6 εκατ. αλλάζουν την Αθηένου

0 comments

Δύο μεγάλα έργα €6 εκατ. θ’ αλλάξουν την εικόνα της ακριτικής Αθηένου, που περιμένει εδώ και χρόνια την υλοποίησή τους. Πλέον η ανάπλαση του πυρήνα της κοινότητας κόστους €3.5 εκατ., καθώς και η αναδιαμόρφωση της λεωφόρου Μακαρίου που εκτιμήθηκε στα €2.5 εκατ. έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Το μεγάλο έργο της ανάπλασης του πυρήνα της κοινότητας, όπως ανέφερε στον «Φ» ο δήμαρχος Αθηένου, Κυριάκος Καρεκλάς θα λάβει τελική έγκριση από το Τμήμα Πολεοδομίας τέλος του τρέχοντος μηνός καιεντός Σεπτεμβρίου θα προκηρυχθούν προσφορές για τις κατασκευαστικές εργασίες που θα διαρκέσουν 26 μήνες.

Το έργο, που είναι πολεοδομικό, περιλαμβάνει την ανάπλαση του χώρου περιμετρικά των εκκλησιών, στον οποίο θα δημιουργηθεί μεγάλη πλατεία με σύγχρονα υλικά. Στη μελέτη του έργου προτείνεται η ενοποίηση της πλατείας με τους περιμετρικούς χώρους και τα πεζοδρόμια, με στόχο τη μεγιστοποίηση του χώρου που θα μπορεί ν ‘ αξιοποιηθεί από πεζούς. Ο χώρος, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα εμπλουτιστεί με πράσινο, σύγχρονο αστικό εξοπλισμό και φωτισμό, ενώ θα τοποθετηθούν και υδάτινα στοιχεία. Θα δημιουργηθούν, επίσης,τέσσερις περιμετρικοί χώροι στάθμευσης, καθώς και παρόδιοι χώροι ώστε να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες της πλατείας, των καταστημάτων και των εκκλησιών.

Σ’ ό,τι αφορά στηνανάπλαση της λεωφόρου Μακαρίου και της οδού Ευαγόρου, κατά μήκος των οποίων βρίσκονται οι γνωστές ταβέρνες της Αθηένου, έλαβε πρόσφατα Πολεοδομική Άδεια. «Η άδεια εκκρεμούσε εδώ και χρόνια στο Τμήμα Πολεοδομίας και πρόσφατα εκδόθηκε από τον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης Λάρνακας» ανέφερε ο κ. Καρεκλάς, σημειώνοντας ότι ο Δήμος θα διεκδικήσει κονδύλι τέλος του χρόνου από τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων, με στόχονα προκηρυχθεί διαγωνισμός και να ξεκινήσουν κατασκευαστικές εργασίες εντός του 2025.

Ο σχεδιασμός προβλέπει πλακόστρωση των δύο δρόμων, υπογειοποίηση υπηρεσιών, καθώς και εργασίες αναδιαμόρφωσης των προσόψεων των κτηρίων της περιοχής, ώστε να ενισχυθεί ο γραφικός χαρακτήρας της.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More