Monday, September 9, 2024
Home » Έξι επενδυτικοί οίκοι σχολιάζουν τα αποτελέσματα της Eurobank

Έξι επενδυτικοί οίκοι σχολιάζουν τα αποτελέσματα της Eurobank

0 comments

Θετικά βλέπουν τα αποτελέσματα τηςEurobank για το α’ εξάμηνο έξι διεθνείς τράπεζες και επενδυτικοί οίκο, δίνοντας συστάσεις Buy/Overweight και επισημαίνοντας ιδιαίτερα τόσο την αναβάθμιση των στόχων για το 2024 – με την απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων να τοποθετείται στο 16,5% περίπου από 15% προηγουμένως – όσο και στις δυνατότητες που προσφέρει η περαιτέρω ενοποίηση με την Ελληνική Τράπεζα.

AXIA: Σύσταση Buy με τιμή στόχο τα 3,00 ευρώ

Για ένα “ισχυρό” σετ αποτελεσμάτων της Eurobank κάνει λόγο η AXIA, σημειώνοντας ότι το προσαρμοσμένο RoTE διαμορφώθηκε στο 17,3%, ξεπερνώντας την εκτίμηση της για 17,1%(consensus στο 15,5%).

Στα βασικά στοιχεία του τριμήνου περιλαμβάνεται η αύξηση των δανείων, με την τράπεζα να ανακοινώνει για το τρίμηνο πιστωτική επέκταση 0,7 δισ. ευρώ συνεχίζοντας τις θετικές επιδόσεις του α’ τριμήνου, σημειώνει ο οίκος.

Επισημαίνει ταυτόχρονα ότι τα ισχυρά αποτελέσματα αναμένεται επίσης να ενισχύσουν τα κεφάλαια της στα επόμενα τρίμηνα, ενώ σημειώνει ακόμα ότι το κόστος των καταθέσεων παραμένει περιορισμένο, δείχνοντας τα ισχυρά θεμέλια του τραπεζικού τομέα. Αναφέρει ακόμα ότι ο δείκτης των NPE αυξήθηκε οριακά στο 3,1% (+10μ.β. διαδοχικά) με την τράπεζα να ανακοινώνει θετικό σχηματισμό νέων NPEs κατά 125 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, ο οίκος αναφέρει ότι τα ισχυρά αποτελέσματα του β’ τριμήνου διαμορφώνουν μια ισχυρή πλατφόρμα για τα επόμενα τρίμηνα: σε αυτό το πλαίσιο επιβεβαιώνει τη σύσταση Buy με αμετάβλητη τιμή στόχο στα 3,00 ευρώ.

Deutsche Bank: Σύσταση Buy με τιμή στόχο τα 2,75 ευρώ

Για ισχυρές τάσεις κάνει λόγο στην ανάλυση της η Deutsche Bank, επισημαίνοντας το βελτιωμένο outlook για το 2024. Η τράπεζα δίνει σύσταση Buy για τη μετοχή, με τιμή στόχο 2,75 ευρώ.

Η Eurobank ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων λειτουργικές τάσεις για το δεύτερο τρίμηνο, αναφέρει, με τα κέρδη προ φόρων (PBT) να ξεπερνούν περίπου +3% τις μέσες εκτιμήσεις.

Τα έσοδα από βασικές δραστηριότητες ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων κατά περίπου +2% κάτι που σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες προβλέψεις, οδήγησε σε συνολική βελτίωση του στόχου RoTE για το 2024 που πλέον αναβαθμίστηκε στο 16,5% περίπου έναντι 15% περίπου νωρίτερα, αναφέρει.

Συνολικά, τα αποτελέσματα δίνουν διαβεβαιώσεις για μια δυνητικά ισχυρή συνολική επίδοση το επόμενο διάστημα, με επιπρόσθετη σημαντική ανοδική δυναμική από την ενοποίηση της Hellenic Bank, επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Goldman Sachs: Σύσταση Buy με τιμή στόχο τα 2,5 ευρώ

Σύσταση Buy δίνει και η Goldman Sachs για την Eurobank αποτιμώντας τη μετοχή με μεθοδολογία προσαρμοσμένου κεφαλαίου ROTE/COE στα 2,5 ευρώ.

Η GS σημειώνει ότι η αναβάθμιση στο guidance για το ROTE (στο 16,5% για το 2024 από περίπου 15% προηγουμένως) αποτελεί θετικό στοιχείο και περιμένει θετική αντίδραση στα αποτελέσματα.

Όπως αναφέρει στην ανάλυση της, οι βασικοί κίνδυνοι περιλαμβάνουν ένα ισχυρότερο ή ασθενέστερο από το αναμενόμενο μακροοικονομικό περιβάλλον, υποστηρικτικές ή αρνητικές αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο, υψηλότερες/χαμηλότερες ανταγωνιστικές πιέσεις που θα επηρεάσουν τιμολόγηση και όγκους, υψηλότερη/χαμηλότερη από το αναμενόμενο ανάπτυξη του δανειακού χαρτοφυλακίου, μεταβολές στην αντίληψη του κινδύνου και θετικές/ αρνητικές κεφαλαιακές εκπλήξεις.

Morgan Stanley: Σύσταση Overweight, τιμή – στόχος στα €2,68

H Eurobank ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Morgan Stanley σχολιάζει η αμερικανική τράπεζα, υπογραμμίζοντας την αύξηση των καθαρών της εσόδων κατά 16% αντί του 9% της μέσης πρόβλεψης, λόγω καλύτερων καθαρών εσόδων από τόκους (NII), λειτουργικών εξόδων και προβλέψεων.

Μετά τα ισχυρά μεγέθη της ελληνικής τράπεζας η Morgan Stanley διατηρεί τη σύσταση Overweight για τη μετοχή της Eurobank, με τιμή στόχο στα 2,68 ευρώ.

UBS: Αυξημένες δυνατότητες με την Ελληνική Τράπεζα, τιμή – στόχος στα €2.60

Ισχυρές επιδόσεις και αναβαθμισμένο guidance χαρακτηρίζουν το εξάμηνο της Eurobank σύμφωνα με την UBS, η οποία τονίζει τις αυξημένες δυνατότητες από τις συνέργειες της Ελληνικής Τράπεζας.

Όπως αναφέρει η UBS, ακόμα και το αναβαθμισμένο guidance δεν περιλαμβάνει πλήρως τη δυναμική που δίνει στην Eurobank η Ελληνική Τράπεζα, με την ελβετική τράπεζα να σημειώνει το σημαντικό upside που βλέπει να έχει η εξαγορά.

Η UBS έχει τιμή στόχο για τη μετοχή της Eurobank στα 2,6 ευρώ με σύσταση buy, σχολιάζοντας ότι την ελκυστική της αποτίμηση και επισημαίνοντας τις δυνατότητες ανοδικής αναθεώρησης των εκτιμήσεων για την κερδοφορίας της τράπεζας.

Jefferies: Ισχυρές επιδόσεις με ώθηση από NII και προμήθειες, τιμή – στόχος στα €2.70

Για την Jefferies η Eurobank ανακοίνωσε ένα ισχυρό 2ο τρίμηνο, με πλέον θετικά στοιχεία των αποτελεσμάτων της την υπέρβαση των εκτιμήσεων για τα καθαρά της έσοδα από τόκους (NII) και τις προμήθειες, που οδήγησαν και στην αναβάθμιση του guidance για το 2024.

Η Jefferies σημειώνει ότι οι τρέχουσες εκτιμήσεις για την Ελληνική Τράπεζα παραμένουν αμετάβλητες και αναμένεται το αναθεωρημένο πλάνο που θα δώσει η Eurobank με τα αποτελέσματα του 4ου τριμήνου για την περίοδο 2025-27.

Η τιμή – στόχος που έχει η Jefferies για τη μετοχή της Eurobank είναι στα 2,70 ευρώ με σύσταση Buy, βλέποντας περιθώρια ανόδου 30%.

Capital.gr

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More