Tuesday, October 8, 2024
Home » Τράπεζα Κύπρου: Διπλή αναβάθμιση από Moody’s

Τράπεζα Κύπρου: Διπλή αναβάθμιση από Moody’s

0 comments

Σε αναβάθμιση της αξιολόγησης των μακροπρόθεσμων καταθέσεων της Τράπεζας Κύπρου σε Baa1, από Baa3, προχώρησε σήμερα η Moody’s Ratings.

Η Τράπεζα Κύπρου ανέκτησε την αξιολόγηση Baa1 μετά από 13 χρόνια (από το 2011), με την αξιολόγηση μακροπρόθεσμων καταθέσεων της τράπεζας να είναι πλέον δύο βαθμίδες πάνω από την επενδυτική.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα έχει υψηλότερη αξιολόγηση μακροπρόθεσμων καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες ενώ από το 2019 η Moody’s αναβάθμισε την αξιολόγηση της Τράπεζας κατά 8 βαθμίδες.

Παράλληλα, οι προοπτικές για τις μακροπρόθεσμες καταθέσεις της τράπεζας και τις αξιολογήσεις μη εξασφαλισμένου χρέους της τράπεζας άλλαξαν σε σταθερές, από θετικές.

Όπως αναφέρει ο οίκος, η αναβάθμιση αποτυπώνει τις συνεχιζόμενες βελτιώσεις στο προφίλ φερεγγυότητας της Τράπεζας Κύπρου σε συνδυασμό με την αυξημένη προστασία που παρέχεται στους καταθέτες της τράπεζας, μετά την πρόσφατη έκδοσή της για μη εξασφαλισμένο χρέος.

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα Κύπρου ενίσχυσε περαιτέρω τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας τα τελευταία τρίμηνα. Από τον Μάρτιο του 2024, η Τράπεζα Κύπρου ανέφερε υψηλό εποπτικό δείκτη κεφαλαίου CET1 17,1%, από 15,6% τον Ιούνιο του 2023, τη στιγμή της τελευταίας αναβάθμισής της.

Ο οίκος αναμένει ότι τα κεφάλαια της τράπεζας θα συνεχίσουν να αυξάνονται με τη στήριξη της βελτιωμένης εσωτερικής δημιουργίας κεφαλαίου.

philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More