Friday, September 20, 2024
Home » Το ΤΧΣ κλείνει τους λογαριασμούς του με τις τράπεζες

Το ΤΧΣ κλείνει τους λογαριασμούς του με τις τράπεζες

0 comments

Εurobank. Τον Οκτώβριο του 2023 ολοκληρώθηκε ημεταβίβαση του συνόλου της συμμετοχής του ΤΧΣ στη Eurobank με το όφελος για το Δημόσιο να ανέρχεται σε 93,7 εκατ. ευρώ.

Alpha Bank. Τον Νοέμβριο του 2023 η τράπεζα έγινε και πάλι 100% ιδιωτική. Το ΤΧΣ αποδέχτηκε τη δεσμευτική προσφορά της UniCredit για την απόκτηση του συνόλου της συμμετοχής του Ταμείου, ύψους 8,9781%, στην Alpha Bank με το Δημόσιο να βάζει στα ταμεία του 293,5 εκατ. ευρώ.

Εθνική Τράπεζα. Το ποσό του 1,067 δισ. ευρώ εισέπραξε το ΤΧΣ από την αποεπένδυση του 22% της Εθνικής Τράπεζας. Το διεθνές βιβλίο προσφορών υπερκαλύφθηκε κατά 8,9 φορές και το ελληνικό κατά 2,9 φορές. Παραμένει ένα ποσοστό 18% του Δημοσίου στην Εθνική.

Τράπεζα Πειραιώς. Στα 1,35 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα συνολικά έσοδα για το Δημόσιο από την υπερκάλυψη κατά οκτώ φορές που πέτυχε η Τράπεζα Πειραιώς από τη διάθεση του συνόλου των μετοχών που κατείχε στην τράπεζα το ΤΧΣ.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More