Friday, September 20, 2024
Home » Το ασφαλές καταφύγιο του σταθερού επιτοκίου από την Τράπεζα Κύπρου

Το ασφαλές καταφύγιο του σταθερού επιτοκίου από την Τράπεζα Κύπρου

0 comments

Η άνοδος των δανειστικών επιτοκίων που καταγράφηκε την τελευταία περίοδο, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, έχει οδηγήσει πολλούς συμπατριώτες μας να βλέπουν πιο θετικά το ενδεχόμενο να δανειστούν με σταθερό επιτόκιο.

Επιλογή που διαχρονικά δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στην Κύπρο αφού περίπου τέσσερις στους πέντε δανειζόμενους προτιμούσαν να δανείζονται με κυμαινόμενο επιτόκιο, με την ελπίδα ότι σε κάποιο στάδιο της περιόδου δανεισμού τους αυτό θα μειωνόταν. Φυσικά, όπως έχει διαφανεί και στην πράξη πλέον, οι ίδιες πιθανότητες υπάρχουν και για να αυξηθεί το επιτόκιο. Μάλιστα, σε τέτοια περίπτωση, η περίοδος που θα παραμείνουν τα επιτόκια σε υψηλότερα επίπεδα, είναι ιδιαίτερα καθοριστικής σημασίας για τους δανειολήπτες.

Αφουγκραζόμενη τις ανησυχίες των νέων δανειοληπτών στο ευρύτερο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες, η Τράπεζα Κύπρουπροσφέρει επιλογή δανεισμού με σταθερό επιτόκιο, η οποία δίδει τη δυνατότητα στους δανειολήπτες να «κλειδώσουν» το ύψος της δόσης τους, αποφεύγοντας τη μεταβλητότητα των κυμαινόμενων επιτοκίων.

Μάλιστα, ηΤράπεζα Κύπρου προσφέρει στους πελάτες της διάφορες επιλογές. Είτε τη λύση του σταθερού επιτοκίου για 25 χρόνια για στεγαστικό δάνειο, είτε να επιλέξουν εάν το επιτόκιο θα παραμένει σταθερό βραχυπρόθεσμα για 3,5 χρόνια, μεσοπρόθεσμα για πέντε χρόνια ή μακροπρόθεσμα για τα επόμενα 10 χρόνια. Έτσι η δόση τους παραμένει σταθερή μέχρι τη λήξη της περιόδου του σταθερού επιτοκίου, οπότε και τα δάνεια τους θα μετατραπούν σε δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο.

Αυτές οι επιλογές προσφέρονται σε μόνιμους κατοίκους Κύπρου, που επιθυμούν να αποκτήσουν τη δική τους πρώτη κατοικία. Η χρηματοδότηση μπορεί να καλύπτει μέχρι το 80% της αξίας του ακινήτου, ενώ η διάρκεια αποπληρωμής του δανείου μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 35 χρόνια.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More