Tuesday, October 8, 2024
Home » Τουρκία: Στο 42,5% τα επιτόκια

Τουρκία: Στο 42,5% τα επιτόκια

0 comments

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας αύξησε ταεπιτόκια κατά επιπλέον 250 μονάδες βάσης, από 40% σε 42,5%. Η κίνηση αυτή αναμενόταν σε μεγάλο βαθμό αφού η τράπεζα δεσμεύθηκε να επιβραδύνει τον ρυθμό των αυξήσεών της και να ολοκληρώσει κύκλο νομισματικής σύσφιξης σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την προηγούμενη συνεδρίασή της. Ηταν η έκτη κατά σειρά αύξηση από τον Ιούνιο, όταν τα επιτόκια διαμορφώνονταν στο 8,5%.

Ο ετήσιος πληθωρισμός της Τουρκίας, ο οποίος κορυφώθηκε στο υψηλό 24 ετών του 85,5% τον Οκτώβριο του 2022, διαμορφώθηκε στο 61,98% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Ανάκληση οχημάτων

Η Toyota Motor ανακοίνωσε ότι ανακαλεί 1 εκατομμύριο οχήματα για ελάττωμα που θα μπορούσε να προκαλέσει τη μη λειτουργία αερόσακων, αυξάνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού. Η ανάκληση καλύπτει σειρά οχημάτων Toyota και Lexus που κυκλοφόρησαν από το 2020 έως το 2022. Επίσης η θυγατρική της Toyota, η Daihatsu, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις αποστολές όλων των οχημάτων της επ’ αόριστον, αφού ανακάλυψε ορισμένες παρατυπίες στον τομέα της ασφάλειας.

Αυξήσεις μισθών στη Southwest

Σε προκαταρκτική συμφωνία που προβλέπει αυξήσεις έως 50% κατέληξε το συνδικάτο των πιλότων με την αεροπορική εταιρεία Southwest Airlines. Η συμφωνία αυτή αναμένεται να δώσει τέλος σε μακροχρόνιες τεταμένες διαπραγματεύεσεις. Η Southwest είναι μια ακόμη μεγάλη αεροπορική των ΗΠΑ που έχει συνάψει συμφωνία η οποία θα δώσει στους πιλότους μεγάλες αυξήσεις μισθών. Νωρίτερα είχε κλείσει συμφωνία με τα συνδικάτα και η United Airlines.

Εκτινάχθηκε ο δανεισμός

Ο δανεισμός της Βρετανίας αυξήθηκε απότομα τους πρώτους οκτώ μήνες του οικονομικού έτους, καθώς η κρατική ενίσχυση απέναντι στην κρίση κόστους ζωής αύξησε τις κρατικές δαπάνες. Σύμφωνα με το Bloomberg, τοέλλειμμα μεταξύ Απριλίου και Νοεμβρίου ανήλθε στα 116 δισεκατομμύρια λίρες (ή 147 δισεκατομμύρια δολάρια), σημειώνοντας αύξηση 27% σε σχέση με πέρυσι.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More